Tandoori kipdrumsticks
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (20)
Ingrediënten
2 personen
6 Kipdrumsticks
75 g Naturel yoghurt
1 tl Gemalen gember
1 tl Knoflookpoeder
1 el Chilipoeder
0.5 tl Kurkuma
1 tl Garam masala
Zout en peper
15 ml Citroensap
1.5 el Olie
Bereiding
Stap 1 /6
Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier. Verwijder het vel van de drumsticks en maak 3-4 sneden in het kippenvlees.
Stap 2 /6
Meng de yoghurt, de gember, de knoflook, het chilipoeder, de kurkuma, de garam masala, het citroensap en zout en peper in een kom. Voeg de kip toe en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat 20 minuten rusten.
Stap 3 /6
Plaats de drumsticks in het apparaat voorzien van de plaat en zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /6
Draai de drumsticks halverwege het kookproces om.
Stap 5 /6
Controleer of ze gaar zijn en voeg indien nodig nog een paar minuten baktijd toe.
Stap 6 /6
Serveer de kip meteen met bijvoorbeeld wat currybloemkool.