Vegan BLT burger
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 verse plantaardige burgers
1 el zonnebloemolie
80 g plantaardig spek
4 kaiserbroodjes
4 el plantaardige mayonaise
100 g fijngesneden ijsbergsla
2 tomaten, in plakjes
1 takje peterselie
Bereiding
Stap 1 /5
Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘vegetarische burgers en verwarm voor. Gril de burgers volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.
Stap 2 /5
Verhit in een koekenpan de olie. Bak het spek in 3-4 min. knapperig uit.
Stap 3 /5
Snijd de broodjes open. Besmeer de onderste helften met de mayonaise en beleg met de ijsbergsla. Leg de burgers en de plakjes tomaat op de sla.
Stap 4 /5
Hak de peterselie fijn. Bestrooi de burgers met de peterselie en dek ze af met de bovenste helften van de broodjes.
Stap 5 /5
Tip Leg op de sla nog een plakje plantaardige kaas.