Vegan courgette pannenkoek
- Totale tijd 25min.
- 20min.
Bereiden - 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
0.5 Courgette
1 el Gebroken lijnzaad
3 el Water
5 cl Plantaardige melk
50 g Plantaardige yoghurt
70 g Bloem
0.5 tl Bakpoeder
30 g Plantaardige kaas (optioneel)
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Rasp de courgette en knijp het overtollige water eruit.
Stap 2 /7
Meng in een kleine kom het gebroken lijnzaad met het warme water en laat het een paar minuten weken. Klop vervolgens in een grote kom het lijnzaadmengsel met de melk en yoghurt tot een gladde massa. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor en meng goed om klontjes te voorkomen.
Stap 3 /7
Voeg de geraspte courgette en geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
Stap 4 /7
Zet een grote koekenpan op het vuur en vet licht in met een beetje olie of boter.
Stap 5 /7
Giet als de pan heet genoeg is het beslag erbij en bak ongeveer 5 minuten.
Stap 6 /7
De pannenkoek moet goudbruin zijn. Controleer of hij gaar is met een tandenstoker die je in het midden steekt; hij moet er schoon uitkomen.
Stap 7 /7
Serveer de grote pannenkoek warm, samen met een groene salade of seizoensgroenten voor een volledige maaltijd.