Yassa Kip en groente
- Totale tijd 2u. 10min.
- 10min.
Bereiden - 1u.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 kip stukken(dijen)
4 uien
2 teentjes knoflook
1 el grove mosterd
2 eetlepels mosterd
3 citroenen
1 limoen
3 eetlepels plantaardige olie
2 bouillonblokjes
0.5 tl of kurkuma
0.5 tl of chili vlokken
250 ml water
peterselie
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /9
Maak insnijdingen in de stukken kip.
6 kip stukken(dijen)
Stap 2 /9
Snijd de uien en knoflook fijn.
4 uien 2 teentjes knoflook
Stap 3 /9
Meng de mosterd met citroensap en 2 el olie. Verkruimel de bouillon, voeg de kurkuma en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
1el grove mosterd 2 eetlepels mosterd 3 citroenen 1 limoen 3 eetlepels plantaardige olie 2 bouillonblokjes 0.5tl of kurkuma
Stap 4 /9
Leg de kip op een grote schaal en bestrijk deze met de uienmarinade.
Stap 5 /9
Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 7 /9
Haal de stukken kip eruit, laat ze uitlekken en bak ze in 40 minuten in de oven.
Stap 8 /9
Kook de uien in de rest van de olie op middelhoog vuur in de braadpan.
250ml water
Stap 9 /9
Voeg vervolgens de rest van de saus samen met het water toe en laat sudderen. Als de saus is ingedikt, voeg je de stukjes kip toe en bak je ze 10 minuten.Serveer de Yassa kip met rijst en bestrooi met gehakte peterselie
peterselie zout en peper