Zachte chocoladecakejes met kokosmelk
- Totale tijd 1u. 28min.
- 25min.
Bereiden - 18min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 Eieren
3 Eierdooiers
240 g Suiker
210 g Mascarpone
10 cl Kokosmelk
75 g Cacaopoeder
360 g Bloem
1 tl Bakpoeder (9 g)
3 Zout
7.5 cl Kokosmelk
210 g Poedersuiker
60 g Geraspte kokos
Geraspte kokos voor de garnering
225 g Mascarpone
45 g Poedersuiker
180 g Geraspte kokos
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de mascarpone, de poedersuiker en de geraspte kokos. Maak 6 balletjes, zo groot als een walnoot.
225g Mascarpone 45g Poedersuiker 180g Geraspte kokos
Stap 2 /6
Klop de eieren los met de eierdooiers, de suiker en drie snufjes zout. Voeg de kokosmelk en de mascarpone toe. Klop stevig door. Meng en zeef het bakpoeder, de bloem en het cacaopoeder en roer met een pannenlikker. Schrap het beslag van de wand.
3 Eieren 3 Eierdooiers 240g Suiker 210g Mascarpone 10cl Kokosmelk 75g Cacaopoeder 360g Bloem 1tl Bakpoeder (9 g) 3 Zout
Stap 3 /6
Verdeel de helft van het chocoladebeslag over de muffinvormpjes en plaats in het midden een lepeltje van het kokos-mascarponemengsel. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
225g Mascarpone 180g Geraspte kokos
Bakvorm voor 6 muffins
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vormen.
Stap 5 /6
Meng ondertussen in een kom de kokosmelk, de poedersuiker en de geraspte kokos tot een glad glazuur.
7.5cl Kokosmelk 210g Poedersuiker 60g Geraspte kokos
Stap 6 /6
Bestrijk de cakejes als ze goed koud zijn met dit glazuur. Garneer met geraspte kokos.
Geraspte kokos voor de garnering