Zachte vegan chocoladecake
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g Smeltchocolade
20 g Boekweitmeel
120 g Boekweitmeel
65 g Maizena
1 tl Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
120 g Witte suiker
70 g Margarine
20 cl Plantaardige melk
1.5 cl Appelazijn
1 Zout
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Vul een kom met de in stukken gebroken chocolade.
200g Smeltchocolade
Stap 2 /5
Verwarm de plantaardige melk met de suiker en een snufje zout in een steelpan. Voeg als de melk bijna kookt het boekweitmeel toe en klop stevig door totdat het mengsel bindt. Voeg de chocolade toe. Voeg de margarine toe en laat 30 seconden rusten. Roer weer.
200g Smeltchocolade 20g Boekweitmeel 120g Witte suiker 70g Margarine 20cl Plantaardige melk 1 Zout
Stap 3 /5
Zeef de rest van het boekweitmeel, de maizena, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat. Voeg toe aan het chocolademengsel.
120g Boekweitmeel 65g Maizena 1tl Bakpoeder 1tl Natriumbicarbonaat
Stap 4 /5
Voeg ten slotte de azijn toe. Roer goed door en giet het beslag in de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.
1.5cl Appelazijn
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 5 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.