Zalmterrine met voorjaarsgroenten
- Totale tijd 6u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 45min.
Koken - 5u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
5 sperziebonen
5 groene asperges
30 g bloemkool
30 g paarse bloemkool
35 g rode paprika
35 g oranje of gele paprika
4 kolfjes gekookte babymaïs
4 rode radijzen
2 bladje boerenkool
1 stengel dille
140 g gerookte zalm
200 ml water
1 tl groentebouillon
9 g gelatine
25 ml azijn
20 ml olijfolie
1 tl citroenzeste
2 el citroensap
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /16
Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 4-5 cm. Snijd de bloemkool in stukjes en de paprika in reepjes van 4-5 cm. Spoel de boerenkoolbladeren schoon en snijd ze doormidden. Verwijder de harde steel.
Stap 2 /16
Laat de maïs uitlekken en snijd de radijzen in plakjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes en zet opzij.
Stap 3 /16
Giet 500 ml water in de blender. Leg de boerenkoolbladeren in het stoommandje.
Stap 4 /16
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in. Start het programma.
Stap 5 /16
Dompel de bladeren na het koken onder in koud water en dep ze droog met een doek.
Stap 6 /16
Op dezelfde manier. Stoom de sperziebonen, asperges, bloemkool, paprika en alle groenten volgens het aangegeven programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /16
Dompel ze na het koken onder in koud water en dep ze droog met een doek.
Stap 8 /16
Om de geleibodem te maken: Was de blenderkan uit. Giet er het water en de groentebouillon in.
Stap 9 /16
Sluit het deksel en stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in. Start het programma.
Stap 10 /16
Zodra het programma afgelopen is, voeg je de gelatine toe en sluit je het deksel.
Stap 11 /16
Laat het aangegeven programma gedurende de aangegeven tijd draaien. Zodra het programma klaar is, zeef je het mengsel en giet je het in een pot.
Stap 12 /16
Bekleed een bakvorm met huishoudfolie. Giet een beetje van de gelei in de vorm. Bedek de bodem van de bakvorm met boerenkoolbladeren.
Stap 13 /16
Doe alle groenten samen met de gerookte zalm in de bakvorm. Giet vervolgens de gelei erbij.
Stap 14 /16
Dek af met huishoudfolie en laat 5 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 15 /16
Klop alle ingrediënten door elkaar om de azijnsaus te maken.
Stap 16 /16
Draai de bakvorm om, haal de groentetaart eruit en snijd hem in plakjes. Dien op met de saus.