Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Zalmterrine met voorjaarsgroenten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 6u. 15min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    45min.
  • Afkoelen
    5u.

Ingrediënten

2 personen

  • 5 sperziebonen

  • 5 groene asperges

  • 30 g bloemkool

  • 30 g paarse bloemkool

  • 35 g rode paprika

  • 35 g oranje of gele paprika

  • 4 kolfjes gekookte babymaïs

  • 4 rode radijzen

  • 2 bladje boerenkool

  • 1 stengel dille

  • 140 g gerookte zalm

  • 200 ml water

  • 1 tl groentebouillon

  • 9 g gelatine

  • 25 ml azijn

  • 20 ml olijfolie

  • 1 tl citroenzeste

  • 2 el citroensap

  • Zout

  • Peper

Bereiding

Stap 1 /16

Verwijder de steeltjes van de sperziebonen. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 4-5 cm. Snijd de bloemkool in stukjes en de paprika in reepjes van 4-5 cm. Spoel de boerenkoolbladeren schoon en snijd ze doormidden. Verwijder de harde steel.

  • 5 sperziebonen
  • 5 groene asperges
  • 30g bloemkool
  • 30g paarse bloemkool
  • 35g rode paprika
  • 35g oranje of gele paprika
  • 2bladje boerenkool

Stap 2 /16

Laat de maïs uitlekken en snijd de radijzen in plakjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes en zet opzij.

  • 4 kolfjes gekookte babymaïs
  • 4 rode radijzen
  • 140g gerookte zalm

Stap 3 /16

Giet 500 ml water in de blender. Leg de boerenkoolbladeren in het stoommandje.

  • 2bladje boerenkool

Stap 4 /16

Sluit het deksel en stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in. Start het programma.

Stap 5 /16

Dompel de bladeren na het koken onder in koud water en dep ze droog met een doek.

Stap 6 /16

Op dezelfde manier. Stoom de sperziebonen, asperges, bloemkool, paprika en alle groenten volgens het aangegeven programma gedurende de aangegeven tijd.

  • 5 sperziebonen
  • 5 groene asperges
  • 30g bloemkool
  • 30g paarse bloemkool
  • 35g rode paprika
  • 35g oranje of gele paprika
  • 4 kolfjes gekookte babymaïs
  • 4 rode radijzen

Stap 7 /16

Dompel ze na het koken onder in koud water en dep ze droog met een doek.

Stap 8 /16

Om de geleibodem te maken: Was de blenderkan uit. Giet er het water en de groentebouillon in.

  • 200ml water
  • 1tl groentebouillon

Stap 9 /16

Sluit het deksel en stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in. Start het programma.

Stap 10 /16

Zodra het programma afgelopen is, voeg je de gelatine toe en sluit je het deksel.

  • 9g gelatine

Stap 11 /16

Laat het aangegeven programma gedurende de aangegeven tijd draaien. Zodra het programma klaar is, zeef je het mengsel en giet je het in een pot.

Stap 12 /16

Bekleed een bakvorm met huishoudfolie. Giet een beetje van de gelei in de vorm. Bedek de bodem van de bakvorm met boerenkoolbladeren.

Stap 13 /16

Doe alle groenten samen met de gerookte zalm in de bakvorm. Giet vervolgens de gelei erbij.

Stap 14 /16

Dek af met huishoudfolie en laat 5 uur afkoelen in de koelkast.

Stap 15 /16

Klop alle ingrediënten door elkaar om de azijnsaus te maken.

  • 25ml azijn
  • 20ml olijfolie
  • 1tl citroenzeste
  • 2el citroensap
  • Zout
  • Peper

Stap 16 /16

Draai de bakvorm om, haal de groentetaart eruit en snijd hem in plakjes. Dien op met de saus.

Rooster SS-185685

Prijs € 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685