Rooster SS-185685
Onmisbaar!
Verzonden door Tefal Accessoires
 Prijs  € 5,00 
Op voorraad
Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €50
6 personen
230 g Broccoli
200 g Uitgelekte gekookte kikkererwten
100 g Paneermeel
1 Middelgroot ei
75 g Geraspte cheddar
25 g Parmezaanse kaas
Zout
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
60 g Bloem
Zout, peper
2 Middelgrote eieren
90 g Paneermeel
Olijfolie
Stap 1 /7
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer in een pan kokend gezouten water tot ze licht gaar (al dente) zijn, ongeveer 4 minuten. Doe ze hierna in een grote kom koud water met een paar ijsblokjes. Laat afkoelen. Giet af en snijd in kleine stukjes met een scherp mes.
Stap 2 /7
Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom. Pureer ze met een aardappelstamper of een vork. Voeg de fijngesneden broccoli, paneermeel, ei, cheddar, Parmezaan, zout, knoflook en uienpoeder toe. Meng met je handen tot alles goed gemengd is en je er balletjes van kunt vormen. Zo niet, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Stap 3 /7
Vorm balletjes van het mengsel en leg ze op een plaat bedekt met bakpapier. Maak je handen nat om makkelijker te werken.
Stap 4 /7
Maak drie borden klaar voor het paneren: doe in het eerste bord de bloem met zout en peper. Klop in de tweede de eieren los. Giet het paneermeel in het derde bord. Rol elk balletje in de bloem, schud het overtollige eraf, doop het vervolgens in het losgeklopte ei en haal het ten slotte door het paneermeel.
Stap 5 /7
Plaats de balletjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 6 /7
Draai de balletjes halverwege het kookproces om.
Stap 7 /7
Serveer direct met bijvoorbeeld halloumi-frietjes.
De producten kunnen worden verzonden vanuit 2 magazijnen:
Verzonden door Tefal Shop
Verzonden door Tefal Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit 2 magazijnen te combineren in dezelfde bestelling.