Italiaanse Paasbrioche (Colomba di pasqua) - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Italiaanse Paasbrioche (Colomba di pasqua)

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 4u. 5min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    3u.

Ingrediënten

6 personen

  • 10 cl Melk

  • 1 zakje Gedroogde bakkergist (4.6g)

  • 1 tl Basterdsuiker

  • 230 g Bloem

  • 5 g Zout (1 tl)

  • 15 g Olijfolie

  • 1 Ei op kamertemperatuur

  • 2 cl Gerijpte rum

  • 30 g Basterdsuiker

  • 30 g Boter

  • 80 g Gekonfijte sinaasappels, gehakt

  • 80 g Rozijnen

  • 25 g Gemalen amandelen

  • 60 g Basterdsuiker

  • 1 el Maïsbloem

  • 1 Eiwit

  • 10 Hele amandelen

  • 2 el Parelsuiker

Toebehoren

  • Grillen
    Grillen

Bereiding

Stap 1 /7

Verwarm de melk in de magnetron tot ongeveer 38-40°C. Pas op dat de melk niet te warm wordt, want anders wordt de gist gedeactiveerd. Doe de gist in een kleine kom met de melk en suiker om te hydrateren. Meng met een klopper. Laat 5 minuten rusten. De gist moet opgelost zijn.

  • 10cl Melk
  • 1zakje Gedroogde bakkergist (4.6g)
  • 1tl Basterdsuiker

Stap 2 /7

Giet het bloemmengsel, de melk/suiker/gistmix, eieren en vanille in de mixerkom met de deeghaak bevestigd. Kneed met de hand gedurende 3 minuten. Voeg het zout toe en kneed nog 1 minuut verder, vouw dan de boter, sinaasappels en rozijnen in het deeg. Kneed nog 8 minuten verder. Het deeg moet plakkerig zijn. Laat het deeg in de kom en dek af met een schone doek. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Het deeg moet verdrievoudigen in grootte.

  • 10cl Melk
  • 1zakje Gedroogde bakkergist (4.6g)
  • 1tl Basterdsuiker
  • 230g Bloem
  • 5g Zout (1 tl)
  • 15g Olijfolie
  • 1 Ei op kamertemperatuur
  • 30g Boter
  • 80g Gekonfijte sinaasappels, gehakt
  • 80g Rozijnen

Stap 3 /7

Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkoppervlak. Vouw het deeg door de uiteinden naar het midden te trekken om een bal te vormen (maak in totaal 8 flappen).

Stap 4 /7

Boter en bloem een springvorm van de grootte van je apparaat en 6 cm hoog. Plaats de deegbal erin. Laat 1 uur rusten. Het deeg moet verdubbelen in grootte.

Stap 5 /7

Bereid de glazuur door het amandelpoeder, suiker en maïsbloem in een mengkom te mengen. Voeg geleidelijk het eiwit toe om een licht vloeibaar mengsel te verkrijgen. Zet in de koelkast. Als de panettone klaar is, verwijder dan het deksel en smeer voorzichtig de glazuur over het oppervlak van het deeg. Bestrooi met amandelen en parelsuiker.

  • 25g Gemalen amandelen
  • 60g Basterdsuiker
  • 1el Maïsbloem
  • 1 Eiwit
  • 10 Hele amandelen
  • 2el Parelsuiker

Stap 6 /7

Plaats de brioche in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.

  • Grillen

Stap 7 /7

Laat afkoelen, verwijder uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.