Pistache cake met frambozen
- Totale tijd 1u.
- 15min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (5)
Ingrediënten
8 personen
260 g Zelfrijzend bakmeel
200 g Suiker
220 g Griekse yoghurt
2 Eieren
150 g Zonnebloemolie
100 g Frambozen
60 g Pistache noten
90 g Poedersuiker
4 druppel Druppels roze kleurstof
0.5 el Water
10 g Pistachenoten
Bereiding
Stap 1 /11
Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.foodquotes.nl
Stap 2 /11
Mix het zelfrijzend bakmeel en suiker door elkaar.
Stap 3 /11
Mix in een tweede kom de Griekse yoghurt, ei en de zonnebloemolie door elkaar.
Stap 4 /11
Giet de natte bij de droge ingrediënten en mix tot een beslag.
Stap 5 /11
Hak de pistachenoten fijn en doe samen met de frambozen bij het beslag. Schep voorzichtig om.
Stap 6 /11
Vet de bakvorm in en bekleed eventueel met een velletje bakpapier. Schep hierin het beslag.
Stap 7 /11
Zet de cake in het mandje van je Tefal Easy Fry XXL air fryer en bak 45 minuten op 160 graden.
Stap 8 /11
Laat de cake helemaal afkoelen voor je het glazuur maakt.
Stap 9 /11
Voor het glazuur doe je de poedersuiker, kleurstof en 0,5 el water in een bakje. Meng goed en voeg pas meer water toe als het korrelig blijft. Je wil namelijk echt een dik glazuur maken.
Stap 10 /11
Giet het glazuur over de cake.
Stap 11 /11
Hak de pistache noten fijn en strooi dit over het glazuur.