Snelle bagels
- Totale tijd 1u. 11min.
- 20min.
Bereiden - 8min.
Koken - 43min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
520 g Bloem
30 g Basterdsuiker
5 g Zout
22 g Bakpoeder
60 g Gesmolten boter
26 cl Lauwwarm water
1 Eidooier
1 tl Room of melk
2 snuifje Zout
2 snuifje Basterdsuiker
1 el Sesamzaad
Bereiding
Stap 1 /9
Meng in een grote mengkom de bloem, suiker, zout en bakpoeder.
Stap 2 /9
Voeg de boter en water toe. Kneed 2 minuten met de hand.
Stap 3 /9
Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm het tot een bal.
Stap 4 /9
Verdeel het deeg in gelijke stukken en vorm opnieuw ballen, vouw het deeg naar het midden.
Stap 5 /9
Gebruik een deegroller om elke bal tot een cirkel van 10 cm uit te rollen.
Stap 6 /9
Gebruik een 4 cm cookie-cutter of een klein glas om een gat in het midden te snijden.
Stap 7 /9
Meng in een kleine kom de eidooier, room (of melk), zout en suiker. Bestrijk de ringen met het geklopte ei en bestrooi met sesamzaad.
Stap 8 /9
Plaats ze in het apparaat voorzien van de standaard plaat. Start het kookproces.
Stap 9 /9
Verwijder en leg de bagels op roosters om volledig af te koelen.