Wortel falafel met tahini saus
- Totale tijd 12u. 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Compatibele apparaten (12)
Easy Fry Silence EY846H 7L stille airfryer met kijkvenster Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Ontdek het volledige assortiment Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
2 el Tahini
4 el Water
2 el Citroensap
125 g Gedroogde kikkererwten
2 el Peterselie
2 el Verse koriander
1 teentje Knoflook
1 Grote ui
10 g Maïsbloem
1 tl Gemalen koriander
0.5 tl Gemalen kaneel
Gemalen komijn
0.5 tl Paprika
50 g Wortel
0.5 tl Bakpoeder
1 tl Zout
1 teentje Knoflook
Zout
Bereiding
Stap 1 /9
De avond ervoor zet je de kikkererwten in een kom en bedek je ze met koud water. Laat ze een nacht weken.
Stap 2 /9
De volgende dag laat je de kikkererwten uitlekken en droog ze zo goed mogelijk af in een theedoek.
Stap 3 /9
Neem de bladeren van de peterselie en koriander. Pel de knoflook en ui en snijd ze in stukken.
Stap 4 /9
Plaats de kikkererwten, kruiden, knoflook en ui in een mixer. Mix tot het een deeg vormt dat samen plakt tussen de vingers. Niet te lang mixen, het moet nog in kleine stukken zijn.
Stap 5 /9
Giet het mengsel in een grote kom. Voeg de maïsbloem, koriander, kaneel, komijn, paprikapoeder, bakpoeder en zout toe.
Stap 6 /9
Rasp de wortel fijn en voeg deze toe aan de kom. Meng grondig.
Stap 7 /9
Knijp met je handen het mengsel samen om ballen of schijven van ongeveer 40 g te vormen.
Stap 8 /9
Plaats de falafels in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces. Bespray de bovenkant met een beetje neutrale olie. Maak indien nodig meerdere ovenladingen.
Stap 9 /9
Maak de tahini saus. Pers het teentje knoflook en doe het in een kom. Voeg de tahini, water, citroensap en een snufje zout toe. Klop tot het een gladde room vormt.







