Tefal DoubleForce Compact DO5468 Food Processor

DoubleForce Compact DO5468 Food Processor
Mijn compacte succesvolle duo in de keuken

Draaikracht of snelheid in een keukenmachine: waarom kiezen?

 • Tefal DoubleForce is jouw succesvolle duo in de keuken!
 • De food processor heeft 2 verschillende motoruitgangen.
 • Beide uitgangen bieden ieder de optimale snelheid en kracht om de mengkom en blender afzonderlijk van elkaar goed te laten functioneren.
 • Met een grote variatie aan programma's en accessoires, is deze kwalitatieve, robuuste en elegante ‘alles-in-een' food processor ontworpen om iedere dag met succes jouw gerechten te bereiden.

Artikelnummer: DO546838

 
€ 129,951
1. Consumentenadviesprijs

DoubleForce Compact food processor: mijn compacte succesvolle duo in de keuken!

Met de multifunctionele DoubleForce Compact food processor hoef je niet meer tussen snelheid en kracht te kiezen!

 • Dankzij de twee verschillende motoren, heb je het beste van twee werelden.
 • De DoubleForce Compact is uitgerust met een vermogen van 800 W, een grote kom met een inhoud van 3 liter, een blenderkom met een inhoud van 1,25 liter en zes snelheidsopties.
 • Hiermee kan hij alle soorten grote en kleine ingrediënten verwerken en toch neemt het apparaat maar heel weinig ruimte op het aanrecht in beslag.
 • Door zijn uitgebreide set accessoires is de DoubleForce Compact je alles-in-één keukenmachine om te raspen, snijden, hakken, kloppen, kneden en nog veel meer.
 • Ruimtebesparend en toch krachtig: de DoubleForce Compact is je beste assistent in de keuken!
Kenmerken
 • 2 onafhankelijke motoruitgangen

  Beide motoren bieden ieder de optimale snelheid en kracht om de mengkom en blender afzonderlijk goed te laten functioneren.
  Paars: lage snelheid, maar krachtige draaikwaliteit voor de mengkom. Oranje: hoge snelheid, maar minder krachtige draaikwaliteit voor de blender.

 • Ruimtebesparend

  DoubleForce Compact neemt weinig ruimte in beslag op het aanrecht dankzij: het ontwerp met directe aandrijving, de optimale afmetingen van het motorblok en het mandje waarmee de snijdaccessoires goed en veilig in de grote kom opgeborgen kunnen worden.

 • Uitgebreide set accessoires

  De DoubleForce Compact food processor is uitgerust met een uitgebreide set speciale en efficiënte accessoires: een roestvrij stalen mes voor het hakken en snijden van allerlei ingrediënten; twee omkeerbare schijven van roestvrij staal voor grof raspen/in plakjes snijden en fijn raspen/in plakjes snijden van groente of kaas; één extra schijf van roestvrij staal voor het schaven van harde ingrediënten; een blenderkom om bijvoorbeeld heerlijke soepen, sappen en smoothies te mixen; een kneedhaak om allerlei soorten licht en zwaar deeg te maken; een hak/snij-accessoire voor de fijne verwerking van uien, knoflook, kruiden etc.; een schijf om room te kloppen voor desserts en om sauzen, zoals mayonaise, te emulgeren.

 • Krachtige motor en hoge capaciteit voedselverwerking

  De DoubleForce Compact heeft een 800 W motor, een grote kom met een totale inhoud van 3 liter en een blenderkom met een totale inhoud van 1,25 liter waarmee hij alle soorten ingrediënten, klein of groot, kan verwerken.

Accessoires
Recepten
Eigenschappen - Vergelijking
Vermogen 800  
1000  
1000  
1000  
Pulsestand    
   
   
   
Aantal accessoires 9  
8  
10  
10  
Aantal functies 29  
28  
31  
31  
Werkinhoud van de kom (l) 1,5  L
1.5  L
1.5  L
1.5  L
Blender Ja  
Ja  
Ja  
Ja  
Totale inhoud van de blender 1,25  L
2  L
2  L
2  L
Materiaal van de blenderkom Kunststof  
Kunststof  
Kunststof  
Kunststof  
Hakaccessoire Roestvrijstalen mes  
Roestvrijstalen mes  
Roestvrijstalen mes  
Roestvrijstalen mes  
Grof hakken Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Fijn hakken Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Ander hakaccessoire Extra fijne raspschijf  
nvt Reversible disc for parmesan grating / potatoes' shredding  
schrapen/raspen van groenten of kaas  
Kneedaccessoire    
   
   
   
Emulgeeraccessoire Schijf  
Schijf  
Garde  
Garde  
Mini hak/snij-apparaat    
   
   
   
Spatel    
   
   
   
Opbergen van accessoires Opbergen in de kom  
Opbergen in de kom  
Opbergen in de kom  
Opbergen in de kom  
Snoeropbergruimte    
   
   
   
Vaatwasmachinebestendig    
   
   
   
Vaatwasmachinebestendig - details Alle onderdelen behalve motorblok  
Alle uitneembare onderdelen  
Alle uitneembare onderdelen  
Alle uitneembare onderdelen  
Kleur Zwart en donkergrijs  
Wit en donkergrijs  
Premium Zilver en donkergrijs  
Premium Zilver en donkergrijs  
Snelheidsinstellingen 2  
2  
2  
Geprogrammeerd  
Totale inhoud van de kom (l) 3,0  L
3  L
3  L
3  L
Consumentenadviesprijs € 129,95 € 162,95 € 207,95 € 259,95
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Voordat je je machine voor het eerst gebruikt, was je alle onderdelen van de accessoires in een warm sopje (raadpleeg het hoofdstuk over reinigen in de handleiding). Afspoelen en afdrogen.
Zet het motorblok op een vlakke, schone en droge ondergrond.
Steek de stekker in het stopcontact.
Vloeistoffen moeten eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze verwerkt. Doe geen warme ingrediënten in de kom, aangezien de warmte van de ingrediënten ervoor kan zorgen dat de afdichting slijt.
Hogere snelheden worden gebruikt voor accessoires zoals de blender en de snij- en raspschijven, maar accessoires zoals een citruspers of een deeghaak moeten met een langzamere snelheid worden gebruikt.
Je gebruikt de pulsfunctie wanneer je kortere krachtimpulsen nodig hebt op de optimale snelheid. Dit is een handmatige functie, wat betekent dat je zelf regelt hoe lang de blender in deze modus draait. Het is een handige manier om te voorkomen dat ingrediënten een te lange bewerking ondergaan. Je kunt de functie bijvoorbeeld gebruiken om fruit te mengen in een cakebeslag aan het eind van het proces of om zacht fruit in yoghurt te mengen voor een smoothie.
Het roestvrijstalen mes wordt gebruikt voor: mixen, mengen, pureren en voor het maken van broodkruimels, beslag, cakebeslag en deeg. De blender wordt gebruikt om alleen vloeistoffen te bereiden, zoals soepen, milkshakes, sappen en smoothies. Dit accessoire mag niet worden gebruikt voor het hakken van vlees of voor het kneden van zwaar deeg en beslag.
Om deze verkleuring tegen te gaan, wrijf over de vlekken met een doekje of keukenpapier met spijsolie en ga vervolgens verder met de gebruikelijke reiniging.
Het is absoluut noodzakelijk om onmiddellijk na gebruik te reinigen om deze verkleuring tegen te gaan.

Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
Spoel de accessoires meteen na gebruik af om ze makkelijker te kunnen reinigen.
Was en droog de accessoires: ze kunnen worden gewassen in de vaatwasmachine, in water of onder de kraan, met uitzondering van het motorblok, de hakmolen (verloopstuk + kopstuk hakmolen)*, de aandrijving van de mixer en de behuizing van de sapcentrifuge (*afhankelijk van het model). Veeg ze schoon met een vochtige spons.
Zodra ze zijn afgedroogd, bestrijk je het mes en het hakaccessoire met kookolie om ze gesmeerd te houden.
Giet heet water met een paar druppels afwasmiddel in de mengkom, sluit de deksel met de aanvoerdop, pulseer een paar keer, trek de stekker uit het stopcontact en spoel de kom af.
De messen van de accessoires zijn vlijmscherp. Ga er voorzichtig mee om.
Veel food processors hebben vaatwasmachinebestendige onderdelen, zoals de kom of messen. Het is echter niet voor alle modellen mogelijk, dus raadpleeg voor meer informatie de gebruiks- en onderhoudsinstructies van het apparaat. De motorbehuizing van een food processor mag nooit in de vaatwasmachine.
Controleer of het vergrendelsysteem volledig op zijn plek zit. Bij alle food processores moeten de kom en de deksel goed zijn vastgeklikt voordat de verwerking kan beginnen. Dit is een veiligheidsfunctie zodat de messen niet kunnen ronddraaien terwijl de food processor niet gesloten is. Wanneer de kom en de deksel stevig op hun plek zijn vergrendeld, staan de markeringen erop in één lijn.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Door warme vloeistof in de kom te gieten, die de afdichtingen kan beschadigen, door teveel vloeistof te gebruiken of de asafdichting niet goed te plaatsen na het afwassen.
Een emulgeerschijf werkt op een andere manier dan een dubbele garde. Wanneer je een emulgeerschijf gebruikt, wordt het mengsel door de kom gedraaid en wanneer je een dubbele garde gebruikt, wordt er sneller lucht in het mengsel opgenomen, wat tot een lichter en zachter deeg of beslag leidt.
Een food processor is een apparaat dat de meeste taken die je tijdens het koken tegenkomt, voor je uitvoert. Dit doet de machine sneller en met minder moeite dan als je dergelijke taken met de hand zou doen. De basisfuncties van een food processor zijn hakken, raspen en mixen. Bijna alle beschikbare food processors hebben ook een snijfunctie.
Bij een keukenmachine worden de mixapparaten van bovenaf aangedreven, terwijl deze bij een foodprocessor van onderaf worden aangedreven. Een keukenmachine is hoofdzakelijk bedoeld voor het kneden van deeg en het mixen van cake- en taartbeslag. Een foodprocessor kan dat ook, maar minder efficiënt dan een keukenmachine. Bedenk of en hoe vaak je taarten en cakes wilt maken. Als je dat vaak wilt doen, is een keukenmachine waarschijnlijk een betere keuze. Houd er wel rekening mee dat een foodprocessor kleiner is dan een keukenmachine.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Reviews
Reviews