Tefal Masterchef 5000 DO5141 foodprocessor

Masterchef 5000 DO5141 foodprocessor Een complete foodprocessor voor allerlei gerechten, van voorafje tot dessert
 • Complete, compacte foodprocessor waarmee je de meest uiteenlopende gerechten kunt maken, van voorafjes tot desserts, dankzij 6 accessoires en 22 functies.

Artikelnummer: DO514138

€ 84,95

De betrokkenheid van Tefal

Masterchef 5000: krachtig en compleet!

Ontdek de Masterchef 5000, een compacte, maar complete keukenmachine die geschikt is voor allerlei ingrediënten. Met 6 accessoires en 22 functies zijn je favoriete gerechten lekker snel klaar.

Hij heeft een praktische brede vulschacht waar de ingrediënten moeiteloos doorheen komen en een opbergdoos voor de belangrijkste accessoires die direct in de kom past.

 • Met een snijkom van 2,2 L en een blender van 1,25 L.
 • Krachtige motor (750 W), sterk genoeg om al je ingrediënten te verwerken.


Kenmerken
 • Complete, compacte foodprocessor waarmee je de meest uiteenlopende gerechten kunt maken, van voorafjes tot desserts, dankzij 6 accessoires en 22 functies.

 • Krachtig

  De krachtige motor (750 W) is sterk genoeg om al je ingrediënten te verwerken

 • Kom met grote inhoud

  Snijkom met een totale inhoud van 2,2 L

 • 2 snelheden + pulsestand

  Gemakkelijk te gebruiken: een knop met 2 standen om de snelheid aan te passen aan het gebruikte accessoire en een pulsestand

 • Gemakkelijk op te bergen

  Handige opbergbox die direct in de mengkom past, voor de belangrijkste accessoires

 • Roestvrijstalen mes

  Roestvrijstalen mes voor het fijnhakken van vlees en vis, maar ook harde ingrediënten als kaas of gedroogde vruchten

 • 4 rasp/hakfuncties

  2 omkeerbare schijven: plakjes snijden aan de ene kant en raspen aan de andere – fijn of grof.

Accessoires
Recepten
Eigenschappen
Vermogen 750  
Pulsestand    
Aantal accessoires 6  
Aantal functies 22  
Blender Ja  
Totale inhoud van de blender 1,25  L
Materiaal van de blenderkom Kunststof  
Hakaccessoire Roestvrijstalen mes  
Grof hakken Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Fijn hakken Omkeerbare schijf voor snijden/raspen  
Emulgeeraccessoire Schijf  
Spatel    
Opbergen van accessoires Opbergvak  
Snoeropbergruimte    
Vaatwasmachinebestendig    
Vaatwasmachinebestendig - details Alle onderdelen behalve motorblok  
Kleur Wit en donkergrijs  
Snelheidsinstellingen 2  
Totale inhoud van de kom (l) 2,2  L
Consumentenadviesprijs
€ 84,95
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Voordat je je machine voor het eerst gebruikt, was je alle onderdelen van de accessoires in een warm sopje (raadpleeg het hoofdstuk over reinigen in de handleiding). Afspoelen en afdrogen.
Zet het motorblok op een vlakke, schone en droge ondergrond.
Steek de stekker in het stopcontact.
Vloeistoffen moeten eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze verwerkt. Doe geen warme ingrediënten in de kom, aangezien de warmte van de ingrediënten ervoor kan zorgen dat de afdichting slijt.
Hogere snelheden worden gebruikt voor accessoires zoals de blender en de snij- en raspschijven, maar accessoires zoals een citruspers of een deeghaak moeten met een langzamere snelheid worden gebruikt.
Je gebruikt de pulsfunctie wanneer je kortere krachtimpulsen nodig hebt op de optimale snelheid. Dit is een handmatige functie, wat betekent dat je zelf regelt hoe lang de blender in deze modus draait. Het is een handige manier om te voorkomen dat ingrediënten een te lange bewerking ondergaan. Je kunt de functie bijvoorbeeld gebruiken om fruit te mengen in een cakebeslag aan het eind van het proces of om zacht fruit in yoghurt te mengen voor een smoothie.
Het roestvrijstalen mes wordt gebruikt voor: mixen, mengen, pureren en voor het maken van broodkruimels, beslag, cakebeslag en deeg. De blender wordt gebruikt om alleen vloeistoffen te bereiden, zoals soepen, milkshakes, sappen en smoothies. Dit accessoire mag niet worden gebruikt voor het hakken van vlees of voor het kneden van zwaar deeg en beslag.
Om deze verkleuring tegen te gaan, wrijf over de vlekken met een doekje of keukenpapier met spijsolie en ga vervolgens verder met de gebruikelijke reiniging.
Het is absoluut noodzakelijk om onmiddellijk na gebruik te reinigen om deze verkleuring tegen te gaan.

Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
Spoel de accessoires meteen na gebruik af om ze makkelijker te kunnen reinigen.
Was en droog de accessoires: ze kunnen worden gewassen in de vaatwasmachine, in water of onder de kraan, met uitzondering van het motorblok, de hakmolen (verloopstuk + kopstuk hakmolen)*, de aandrijving van de mixer en de behuizing van de sapcentrifuge (*afhankelijk van het model). Veeg ze schoon met een vochtige spons.
Zodra ze zijn afgedroogd, bestrijk je het mes en het hakaccessoire met kookolie om ze gesmeerd te houden.
Giet heet water met een paar druppels afwasmiddel in de mengkom, sluit de deksel met de aanvoerdop, pulseer een paar keer, trek de stekker uit het stopcontact en spoel de kom af.
De messen van de accessoires zijn vlijmscherp. Ga er voorzichtig mee om.
Veel food processors hebben vaatwasmachinebestendige onderdelen, zoals de kom of messen. Het is echter niet voor alle modellen mogelijk, dus raadpleeg voor meer informatie de gebruiks- en onderhoudsinstructies van het apparaat. De motorbehuizing van een food processor mag nooit in de vaatwasmachine.
Controleer of het vergrendelsysteem volledig op zijn plek zit. Bij alle food processores moeten de kom en de deksel goed zijn vastgeklikt voordat de verwerking kan beginnen. Dit is een veiligheidsfunctie zodat de messen niet kunnen ronddraaien terwijl de food processor niet gesloten is. Wanneer de kom en de deksel stevig op hun plek zijn vergrendeld, staan de markeringen erop in één lijn.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Door warme vloeistof in de kom te gieten, die de afdichtingen kan beschadigen, door teveel vloeistof te gebruiken of de asafdichting niet goed te plaatsen na het afwassen.
Een emulgeerschijf werkt op een andere manier dan een dubbele garde. Wanneer je een emulgeerschijf gebruikt, wordt het mengsel door de kom gedraaid en wanneer je een dubbele garde gebruikt, wordt er sneller lucht in het mengsel opgenomen, wat tot een lichter en zachter deeg of beslag leidt.
Een food processor is een apparaat dat de meeste taken die je tijdens het koken tegenkomt, voor je uitvoert. Dit doet de machine sneller en met minder moeite dan als je dergelijke taken met de hand zou doen. De basisfuncties van een food processor zijn hakken, raspen en mixen. Bijna alle beschikbare food processors hebben ook een snijfunctie.
Bij een keukenmachine worden de mixapparaten van bovenaf aangedreven, terwijl deze bij een foodprocessor van onderaf worden aangedreven. Een keukenmachine is hoofdzakelijk bedoeld voor het kneden van deeg en het mixen van cake- en taartbeslag. Een foodprocessor kan dat ook, maar minder efficiënt dan een keukenmachine. Bedenk of en hoe vaak je taarten en cakes wilt maken. Als je dat vaak wilt doen, is een keukenmachine waarschijnlijk een betere keuze. Houd er wel rekening mee dat een foodprocessor kleiner is dan een keukenmachine.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.