Tefal Ultracompact VC2048 stoomkoker

Ultracompact VC2048 stoomkoker De ultracompacte stoomkoker: geniet van gezonde maaltijden
Met Tefal Ultracompact Stoomkoker was gezond koken nog nooit zo makkelijk! Vanaf nu bereid je eenvoudig smaakvolle en voedzame maaltijden. Het ultracompacte formaat én het gepatenteerde stapelbare opslagsysteem maakt dat je het apparaat eenvoudig opbergt en het weinig ruimte in beslag neemt. Met Ultracompact Stoomkoker kan je in 3 schalen, op meerdere niveaus, verschillende ingrediënten tegelijkertijd stomen en bereiden. De schalen zijn BPA-vrije, zodat je dag in dag uit van gezonde en heerlijke gerechten kunt genieten.

Artikelnummer: VC204810

€ 49,99

De betrokkenheid van Tefal

Tefal Ultracompact stoomkoker

Ultracompact stoomkoker biedt je maximaal gemak en kan je probleemloos stomen. Bereid vanaf nu gezonde en heerlijke maaltijden voor het hele gezin.

 • Het meerlaagse stoomsysteem met 3 schalen en grote capaciteit is ontworpen om jouw hele maaltijd in één keer te bereiden.
 • Dankzij het gepatenteerde stapelbare ontwerp is het apparaat eenvoudig op te bergen.
 • De schalen zijn BPA-vrije, zo kan je genieten van gezonde kookresultaten.
 • Koken met stoom heeft meerdere gezondheidsvoordelen: het is een vetarme kookmethode die de voedingswaarde, smaak, textuur en kleur behoudt.
 • De stoomkoker is voorzien van slimme functies zoals een 60-minuten timer met automatische uitschakeling, zodat je gemakkelijk en zorgeloos kunt stomen.
 • De stoomkoker is ideaal voor dagelijks gebruik, dankzij het slimme bijvulsysteem, waarmee je zelfs tijdens het stomen water kunt bijvullen.
 • Het waterniveau in de stomer is goed zichtbaar.
Kenmerken
 • Ultracompact design

  Een gepatenteerd, ruimtebesparend systeem met stapelbare schalen op de basis, voor ultracompacte opslag en ultiem gemak.

 • Gezond koken

  Geniet van de voordelen van vetarm koken - zonder toegevoegd vet - Stomen is een kookmethode waarbij de vitamines, smaak en voedingswaarde van je ingrediënten behouden blijven. Bovendien zijn alle schalen BPA-vrij zodat je zorgeloos kunt koken.

 • Makkelijk te gebruiken

  Bereid met de stoomkoker in een mum van tijd de heerlijkste gerechten, dankzij slimme functies zoals een 60 minuten timer, een verwarmingslampje, een duidelijk zichtbaar waterniveau en de bijvulfunctie, waarmee je tijdens het stomen water kunt bijvullen.

 • Grote capaciteit

  Dankzij het meerlaagse stoomsysteem kan je drie schalen tegelijk gebruiken. Dit bespaart tijd en je bereidt eenvoudig royale maaltijden voor speciale gelegenheden, grote gezinnen of tijdens dagelijks gebruik.

 • 10 jaar repareerbaar product

  Dit product is ontworpen om gemakkelijk te worden gerepareerd, gedemonteerd en weer in elkaar gezet.

Eigenschappen
Roosters Vast  
Timer (water koken) Handmatig  
Rijstschaal    
Gemakkelijk op te bergen    
Waterindicator    
Uitwendig water bijvullen    
Warmhouden NEE  
Vaatwasmachinebestendig    
Consumentenadviesprijs
€ 49,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Ja, dat kan. Stel de timer in op ongeveer 10 minuten (afhankelijk van wat je wilt opwarmen) en zorg dat er genoeg water in het reservoir zit.
In de loop van de tijd kunnen de sterk gekleurde natuurlijk vloeistoffen van producten als wortelen en bieten vlekken veroorzaken in de opvangbak voor kookvocht. Dit is normaal. Je kunt de vlekken direct na het koken verwijderen met citroensap.
Ons advies is dat je ingrediënten met de grootste stukken, die het langst moeten worden gekookt, in het onderste mandje doet.
De ingrediënten zijn erg compact en vereisen een andere kooktijd: probeer het met een langere kooktijd.
Er worden te veel ingrediënten bij elkaar gekookt: doe de grotere ingrediënten en de ingrediënten met een langere kooktijd in de onderste schaal.
Probeer de stoomschalen niet te vol te doen.
Ontkalk het apparaat.
Snijd de ingrediënten in kleine stukjes.
Eten uit een stoomkoker heeft een veel betere smaak. Daarom kun je het beste spaarzaam zijn met kruiden.
Eventueel kun je een kleine hoeveelheid op de ingrediënten strooien. Je kunt ook kruiden toevoegen aan het stoomwater om je voedsel zo extra smaak te geven.
Ja. Blijf altijd bij een klein elektrisch keukenapparaat wanneer het aan staat. Je hoeft echter niet continu op de stoomkoker te letten. Stel gewoon de timer in en het belletje laat je wel weten wanneer het eten klaar is. Het eten kan niet aanbranden en je hoeft dus ook niet te roeren.
Let op: vergeet niet om water in de kuip te doen.
Al het vocht van het gestoomde eten wordt verzameld in de opvangbak voor kookvocht. Dit vocht kan worden gebruikt als basis voor bouillons en sauzen.
Als de kooktijden verschillend zijn voor de levensmiddelen in alle schalen, start je met het koken van het levensmiddel dat de meeste tijd nodig heeft in de laagste schaal en daarna voeg je de bovenste schaal/schalen toe terwijl het kookproces bezig is om de bereiding te voltooien.
Alle bevroren groenten kunnen vanuit bevroren toestand worden gestoomd.
We raden aan om alleen ingeblikte of voorgekookte peulvruchten en bonen in de stoomkoker te gebruiken. Ze moeten worden afgegoten en gespoeld voordat ze in de stoommand worden geplaatst. Ze hoeven niet eerst te worden geweekt en gekookt.
Ja, je kunt deze in de stoomkoker stomen. Het kost evenveel tijd als wanneer je de pudding in een pan stoomt/suddert. Blijf gewoon het waterniveau controleren en bijvullen.
Ja. Als de stoommandjes uitneembare bodems hebben, kun je de bodems uit de mandjes 2 en 3 verwijderen en een kleine hele kip in de onderste stoommand plaatsen om te stomen.
Ja. Om vlees, kip en vis een heerlijke zachte smaak te geven, kun je ze een paar uur voor het stomen marineren.
Voor recepten met een lange kooktijd moet je de watertank bijvullen tijdens het koken. Als je de watertank bijvult, moet je ovenwanten gebruiken om de deksel en de stoommand op te tillen. Til voorzichtig op en giet het water weg dat is opgevangen in de opvangbak voor kookvocht. Vul de watertank daarna bij met koud onbehandeld kraanwater.
De bereidingstijd blijft gelijk, of je nu één of twee niveaus gebruikt. Schik het voedsel op het eerste niveau niet te dicht op elkaar, zodat de stoom ook het tweede niveau kan bereiken.
Dat kan eenvoudig door de eieren in het stoommandje te plaatsen. De kooktijd is 12 minuten voor 6 hardgekookte eieren en 8 minuten voor 6 zachtgekookte eieren.
Pak de schalen en potjes niet beet zolang de bereiding gaande is en raak het apparaat niet aan wanneer het stoom produceert. Stop eerst de bereiding.
Verplaats het apparaat niet als het hete vloeistoffen of heet voedsel bevat.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om de schalen of potjes na de bereiding uit het apparaat te nemen.
Probeer eens verse kruiden, citroen, knoflook, sinaasappel of ui eraan toe te voegen.
Om gemarineerde kip, vlees en vis extra smaak te geven, kan je barbecuesaus of kruidenmixen gebruiken.
Doe de rijst in de rijstkom en vul deze met water.
Plaats de rijstkom in het stoommandje of in de grootste kom en start de bereiding.
Ja, vooral voor recepten met een lange bereidingstijd.
Controleer ook het waterpeil tijdens de bereiding, voor het geval dat het moet worden bijgevuld.
Voor sommige recepten is het gebruik van huishoudfolie nodig om condens te voorkomen en kwetsbare voedingsmiddelen goed te houden.
Kies een huishoudfolie dat speciaal bedoeld is om mee te koken, of magnetronfolie.
Gebruik liever geen aluminiumfolie; hierdoor wordt de bereidingstijd vaak langer.
Ja, deze onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Het is echter het beste om ze dan bij de laagste temperatuur af te wassen of het voorwasprogramma te gebruiken.
Ja, het moet na 7 tot 10 beurten worden ontkalkt. Om dit te doen, vul je het waterreservoir met 1/3 witte azijn en 2/3 water.
Laat het vervolgens 1 nacht afkoelen.
Spoel de binnenkant van het waterreservoir een paar keer schoon met warm water.
Gebruik nooit bijtende schoonmaakproducten.
We raden je aan om je apparaat gemiddeld na elke 7 tot 10 stoombeurten te ontkalken om een effectieve stoomtoevoer te behouden en de levensduur van je apparaat te verlengen.
Om dit te doen, vul je het waterreservoir met 1/3 witte azijn en 2/3 water.
Laat het vervolgens 1 nacht afkoelen.
Spoel de binnenkant van het waterreservoir een paar keer schoon met warm water.
Gebruik nooit bijtende schoonmaakproducten.
Het apparaat is niet na 7 of 10 keer gebruik ontkalkt. Ontkalk het apparaat.
[Controle 1] Heb je het water op de goede plaats toegevoegd?
Doe het water in het waterreservoir met het grijze onderdeel in het midden (het verwarmingselement).

[Controle 2] Heb je genoeg water in het reservoir gedaan?
Als er niet genoeg water in het waterreservoir zit, kan er geen stoom worden geproduceerd. Zelfs als je iets maar kort gaat koken, moet je erop letten dat het water ten minste tot aan de bovenkant van het verwarmingselement (het grijze onderdeel) komt. Het duurt even voordat er stoom komt, zelfs als je genoeg water hebt toegevoegd.

[Controle 3] Is het verwarmingselement (het grijze onderdeel) vuil?
Als mineralen uit het water zijn neergeslagen op het verwarmingselement, kan het mogelijk de hitte minder goed doorgeven, waardoor er geen stoom wordt geproduceerd. Bij veranderingen, zoals verkleuring van het verwarmingselement - bruin, zwart of wit - of als het oppervlak afschilfert, is onderhoud aan het verwarmingselement nodig. Ontkalk het element.
Dat klopt. De turbo-ring zit om het verwarmingselement heen, zodat het water binnen de ring doeltreffend wordt verhit. De ring is zo ontworpen dat hij niet strak aansluit op het verwarmingselement. Het water in de ruimte tussen het verwarmingselement en de ring wordt gebruikt om de stoom te produceren. Zorg dat de turbo-ring juist is geplaatst, met de inkeping beneden.
Het oppervlak van het verwarmingselement schilfert niet af. Waarschijnlijk is het een laagje dat zich op het oppervlak van het verwarmingselement heeft vastgehecht. Ontkalk het element.
Als er niet genoeg water in de tank zit, schakelt het verwarmingselement zichzelf uit.
Vul de tank bij tot het aangegeven maximumniveau. Het kookprogramma wordt automatisch weer gestart.
Gebruik handschoenen wanneer je de tank bijvult en zorg ervoor dat je geen hete oppervlakken of voedsel dat bereid wordt, aanraakt.
De schalen hebben afneembare roosters, behalve de opvangbak, waar de roosters altijd op moeten blijven.
Door de roosters te verwijderen, krijg je meer ruimte voor het bereiden van voedsel dat veel plaats inneemt (zoals hele kippen, artisjokken, kreeft, bloemkool of broccoli)
Zo plaats je de roosters op de schalen:
• Pak het rooster bij de juiste kant (met de clip naar beneden)
• Plaats het rooster in de schaal.
• Druk op het gedeelte bij de clip om het rooster te bevestigen.
Om het rooster te verwijderen druk je op de bovenkant van het rooster.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Nee. Je kunt allerlei soorten voedsel stomen: vlees, vis, eieren, aardappelen, rijst, couscous, enz.
Nee. Het voordeel van stomen is dat de smaken van de groenten niet naar elkaar worden overgebracht, zelfs als ze worden gemengd.
De stoomkoker kookt niet onder druk, maar maakt gebruik van omgevingsdruk.
De stoom in de stoomkoker is op kooktemperatuur van water, ongeveer 100 °C.
Ja, maar doe dit niet te vaak; hierdoor gaat de temperatuur omlaag en wordt de bereiding vertraagd.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.