Aubergineburger
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
2 stuk grote aubergines
2 stuk tomaten
250 g mozzarella, specifiek voor smelten
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was de aubergines en snijd ze zonder ze te schillen in 16 plakken van ongeveer 2 cm dik. Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden en een theelepel zout.
Stap 2 /5
Zet de gril aan. Selecteer het programma Aubergine en druk op OK. Leg de plakken aubergine op de voorverwarmde gril (doe dit in twee delen) en sluit de gril. Gril volgens de aanwijzingen op het display tot de aubergine geroosterd is. Laat afkoelen op een bord.
Stap 3 /5
Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Leg een plak tomaat op elke plak aubergine, een plak mozzarella, een basilicumblaadje en eindig met een plak aubergine. Maak zo acht kleine burgers.
Stap 4 /5
Zet de gril aan. Selecteer het handmatige programma, stel de temperatuur in op 180°C en druk op OK. Leg de aubergineburgers op de voorverwarmde gril en sluit voorzichtig het deksel. Druk op OK en stel de bereidingstijd in op 5 minuten.
Stap 5 /5
Serveer direct.