Aubergineburger
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 stuk grote aubergines
2 stuk tomaten
250 g mozzarella, specifiek voor smelten
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was de aubergines en snijd ze zonder ze te schillen in 16 plakken van ongeveer 2 cm dik. Meng de olijfolie met de Provençaalse kruiden en een theelepel zout.
2stuk grote aubergines 2el olijfolie 1tl Provençaalse kruiden
Stap 2 /5
Zet de gril aan. Selecteer het programma Aubergine en druk op OK. Leg de plakken aubergine op de voorverwarmde gril (doe dit in twee delen) en sluit de gril. Gril volgens de aanwijzingen op het display tot de aubergine geroosterd is. Laat afkoelen op een bord.
Stap 3 /5
Snijd de mozzarella en tomaten in plakken. Leg een plak tomaat op elke plak aubergine, een plak mozzarella, een basilicumblaadje en eindig met een plak aubergine. Maak zo acht kleine burgers.
2stuk tomaten 250g mozzarella, specifiek voor smelten
Stap 4 /5
Zet de gril aan. Selecteer het handmatige programma, stel de temperatuur in op 180°C en druk op OK. Leg de aubergineburgers op de voorverwarmde gril en sluit voorzichtig het deksel. Druk op OK en stel de bereidingstijd in op 5 minuten.
Stap 5 /5
Serveer direct.