Börek met spinazie en geroosterde pijnboompitjes
- Totale tijd 50min.
- 25min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /6
Knijp de spinazie goed uit met je handen om zoveel mogelijk water kwijt te raken (doe je dit niet, dan kan de börek breken door het vocht). Je hebt 140 g gekookte en uitgeknepen spinazie nodig. Hak de spinazie, maar niet te fijn.
Stap 2 /6
Gebruik een vork om de feta te verkruimelen en meng de kaas met de spinazie, pijnboompitjes, paneermeel, kruiden, peper en een heel klein beetje zout (de feta is zout genoeg). Het mengsel moet gelijkmatig en niet te grof zijn (dat maak het makkelijker om mee te werken).
Stap 3 /6
Meng de olie, water en bloem tot een deeg dat je gebruikt als 'lijm'.
Stap 4 /6
Snijd de brickdeegvellen doormidden. Vouw elk half vel dubbel. Gebruik een kwast (of een vinger) om de bovenkant van elke zo ontstane deegreep in te smeren met wat 'lijm'mengsel. Schep een royale theelepel (30 g) vulling op elk deegreepje en vouw een börek van het deeg.
Stap 5 /6
Bestrijk de ActiFry pan licht met olie. Plaats de pendelarm rechtsonder aan de kant van het handvat. Leg de böreks onderin de pan, tegenover het handvat. Sluit de deksel.
Stap 6 /6
Bak gedurende de aangegeven tijd.