Camperproof Shakshuka
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1.5 tl Garam masala
Kaneel
50 g Tomatenpuree
500 g Blik witte bonen in tomatensaus
1 Ui, fijngesneden
Zout en peper naar smaak
2 Eieren (afhankelijk van je honger!)
1 Vers brood om te breken
Restjes groente (perfect om je campingkoelkast leeg te maken)
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm je Tefal Ingenio pan op middelhoog vuur. Wacht totdat de thermostip effen rood is, dan zijn de pannen warm genoeg.
Stap 2 /7
Warm even kort de kruiden in de pan, je camper ruikt binnen no time lekker!
Stap 3 /7
Fruit daarna de fijngesneden ui in de kruiden tot deze glazig is.
Stap 4 /7
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even kort mee. Doe de witte bonen in tomatensaus erbij, samen met je restjes groente. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen tot een dikke saus. De saus samen met de kruiden geven je shakshuka die heerlijke warmte die perfect is na een dag in de bergen.
Stap 5 /7
Maak met de achterkant van je lepel kuiltjes in de saus en breek hierin voorzichtig de eieren. Bestrooi de eieren met wat zout en peper.
Stap 6 /7
Leg de Tefal deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 5-7 minuten stollen. Houd de warmtebron laag - niemand wil aangebrande shakshuka!
Stap 7 /7
Haal het handvat van je Ingenio pan en zet hem direct op tafel. Serveer met vers brood om lekker in de saus te soppen.