Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Caponata

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u. 1min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    36min.
  • Afkoelen
    1u.

Ingrediënten

4 personen

  • 1.5 Aubergines

  • 1.5 el Eetepel zout

  • 4 el Eetlepels olijfolie

  • 1.5 blokje Uien, gesneden

  • 2 teentje Teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1.5 stengel Stengels selderij, gesneden

  • 0.75 el Basterdsuiker

  • 1.5 el Eetlepels wijnazijn

  • 1 el Tomatenpuree

  • 6 Tomaten, in blokjes gesneden

  • 100 g Pitloze olijven

  • 15 g Kappertjes

  • 15 g Rozijnen

  • 65 g Pijnboompitjes

  • 2 el Eetlepels basilicum

  • *Peper

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /6

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Meng en laat 1 uur intrekken in een vergiet. Spoel af met koud water en dep droog met keukenrol.

  • 1.5 Aubergines

Stap 2 /6

*Plaats het ovenaccessoire in de OptiGrill voordat je deze inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de kleurinstelling Rood met de M-knop en druk op OK. Eenmaal voorverwarmd, voeg je de olie, ui, knoflook en een stuk bleekselderij toe. Roer en kook, afgedekt, gedurende 8 minuten.

  • 4el Eetlepels olijfolie
  • 1.5blokje Uien, gesneden
  • 2teentje Teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1.5stengel Stengels selderij, gesneden

Stap 3 /6

*Voeg de aubergines toe, roer en laat afgedekt nog 8 minuten koken.

  • 1.5 Aubergines
  • 0.75el Basterdsuiker

Stap 4 /6

Meng ondertussen in een kleine kom de suiker met de azijn en tomatenpuree. Giet dit mengsel op de aubergines en voeg vervolgens de blokjes verse tomaat toe. Roer en dek af gedurende 20 minuten om alle ingrediënten aan de kook te brengen.

  • 1.5 Aubergines
  • 0.75el Basterdsuiker
  • 1.5el Eetlepels wijnazijn
  • 1el Tomatenpuree
  • 6 Tomaten, in blokjes gesneden

Stap 5 /6

Voeg na het koken de olijven, kappertjes, rozijnen, pijnboompitten en basilicum toe. Voeg peper toe en breng op smaak.

  • 100g Pitloze olijven
  • 15g Kappertjes
  • 15g Rozijnen
  • 65g Pijnboompitjes
  • 2el Eetlepels basilicum
  • *Peper

Stap 6 /6

Serveer direct en geniet!

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759