Chips en nuggets
- Totale tijd 2u. 5min.
- 30min.
Bereiden - 1u. 10min.
Koken - 25min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
1.6 kg Aardappelen
4 el Paprikapoeder
Zout
4 el Olie
6 straaltje Kip
Zout, peper
4 Eieren
80 g Bloem
130 g Paneermeel
3 el Olijfolie
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de aardappelen en snijd ze in grote chips van 2 cm dik. Leg ze op een theedoek om ze zo goed mogelijk te laten drogen en doe ze daarna in een kom. Voeg paprikapoeder en zout toe en roer zodat de chips gelijkmatig worden bedekt. Voeg de olie toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 2 /6
Ontdoe de kipfilets van eventuele pezen en vet. Snijd in stukken van 4-5 cm en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /6
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom, en de paneermeel in een derde kom.
Stap 4 /6
Haal de nuggets eerst door de bloem, dan het eimengsel en als laatste de paneermeel. Herhaal het eimengsel en de paneermeel voor een dikkere laag. Leg ze 25 minuten in de koelkast.
Stap 5 /6
Plaats de grillplaat en de verdeler in het apparaat. Druk op de Sync-knop en selecteer het FRIET-programma voor P1 en NUGGETS voor P2. Leg de chips op een kant van de grillplaat en start het bakken. Schep een of twee keer door. Voeg als de timer afgaat, de nuggets toe aan de andere kant van de plaat, besprenkeld met een beetje olijfolie. Hervat het programma.
Stap 6 /6
Begin aan het einde van het programma met de tweede lading.