Chocoladeglaasjes
- Totale tijd 45min.
- 20min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
4 personen
70 g Bakchocolade 50/55% cacaobestanddelen
10 cl Melk
5 cl Slagroom
3 Eidooiers
80 g Chocoladecake of brownie
40 g Chocoladestukjes
60 g Chocoladekoekjes
8 cl Chocoladesaus
Toebehoren
8 jars set
Bereiding
Stap 1 /8
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Stap 2 /8
Verwarm de melk en room in een steelpan.
Stap 3 /8
Klop in een kom de eidooiers los en voeg ze toe aan het hete melk- en roommengsel, onder voortdurend roeren.
Stap 4 /8
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en mix goed door tot een gladde chocoladeroom.
Stap 5 /8
Verdeel de chocoladecakeblokjes over de glaasjes. Giet de chocoladeroom erbovenop.
Stap 6 /8
Voeg de chocoladestukjes en stukken chocoladekoek toe boven op de room.
Stap 7 /8
Plaats de onbedekte glaasjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 8 /8
Giet eenmaal uit het apparaat de chocoladesaus over de glaasjes.