Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Chocoladekoek uit de pan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 50 g pure chocolade

  • 50 g melkchocolade

  • 75 g bruine basterdsuiker

  • 1 ei

  • 125 g bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • 60 g hazelnoten

  • 60 g boter

Bereiding

Stap 1 /7

*Breek de pure chocolade en melkchocolade in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2 /7

*Voeg de hazelnoten toe aan je Ingenio pan (of andere ovenbestendige pan) en bak deze voor 2 minuten. Voeg daarna de boter toe en roer door totdat het gesmolten is.

Stap 3 /7

*Haal de pan van de warmtebron af en voeg de bloem, bakpoeder, bruine suiker toe en roer goed door.

Stap 4 /7

*Voeg het ei toe en roer goed door totdat er een deeg ontstaat. Druk het deeg tot een laag.

Stap 5 /7

*Bestrooi het deeg met de chocolade stukjes. Druk goed aan en laat op laag vuur nog voor zo’n 5 minuten garen (zonder deksel).

Stap 6 /7

*Zet de koekenpan in de oven en verwijder de Ingenio handgreep. Bak voor 20 min. De baktijd kan naar smaak variëren (krokanter of zachter).

Stap 7 /7

*Laat afkoelen voor het serveren. Heerlijk om in stukken te breken en uit te delen!

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759