Crumble van flespompoen en raap
- Totale tijd 55min.
- 15min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor de crumble:
20 g bloem
5 g boekweitmeel
25 g gemalen amandelen
25 g licht gezouten boter
20 g zonnebloemzaden
1 el verse tijm
Voor de vulling:
160 g flespompoen
160 g rapen
20 g boter
4 eetlepels room
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Plaats in de koelkast.
20g bloem 5g boekweitmeel 25g gemalen amandelen 25g licht gezouten boter 20g zonnebloemzaden 1el verse tijm
Stap 3 /8
Snijd de pompoen en de rapen in kleine blokjes.
160g flespompoen 160g rapen
Stap 4 /8
Verhit de boter in een koekenpan en kook de pompoen en rapen 5 minuten op middelhoog vuur. Haal van het vuur en breng op smaak.
20g boter
Stap 5 /8
Verdeel de groenteblokjes over de mini braadpannetjes en giet de room over de blokjes.
4 eetlepels room
Stap 6 /8
Deksel erop en 15 minuten bakken.
Stap 7 /8
Haal de deksels eraf, bestrooi met de crumble en kook opnieuw, dit keer zonder deksel, gedurende 20 minuten.
Stap 8 /8
Eenmaal gebakken, serveer 5-10 minuten na