Crumble van flespompoen en raap
Tefal
Recept van Tefal

Crumble van flespompoen en raap

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 personen

  • Voor de crumble:

  • 20 g bloem

  • 5 g boekweitmeel

  • 25 g gemalen amandelen

  • 25 g licht gezouten boter

  • 20 g zonnebloemzaden

  • 1 el verse tijm

  • Voor de vulling:

  • 160 g flespompoen

  • 160 g rapen

  • 20 g boter

  • 4 eetlepels room

  • zout en peper

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /8

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Plaats in de koelkast.

  • 20g bloem
  • 5g boekweitmeel
  • 25g gemalen amandelen
  • 25g licht gezouten boter
  • 20g zonnebloemzaden
  • 1el verse tijm

Stap 3 /8

Snijd de pompoen en de rapen in kleine blokjes.

  • 160g flespompoen
  • 160g rapen

Stap 4 /8

Verhit de boter in een koekenpan en kook de pompoen en rapen 5 minuten op middelhoog vuur. Haal van het vuur en breng op smaak.

  • 20g boter

Stap 5 /8

Verdeel de groenteblokjes over de mini braadpannetjes en giet de room over de blokjes.

  • 4 eetlepels room

Stap 6 /8

Deksel erop en 15 minuten bakken.

Stap 7 /8

Haal de deksels eraf, bestrooi met de crumble en kook opnieuw, dit keer zonder deksel, gedurende 20 minuten.

Stap 8 /8

Eenmaal gebakken, serveer 5-10 minuten na

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760