Geglaceerde ahornsiroopcake
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
150 g boter
250 g bloem
2 tl bakpoeder
0.5 tl natriumcarbonaat
0.5 tl zout
150 g ahornsiroop
70 g suiker
2 stuk eieren
1 tl vanille-extract
180 g crème fraîche
4 el ahornsiroop
50 g Ongezouten boter
250 g poedersuiker
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire Snacking & Baking XL Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /5
Vet de binnenkant van de Snacking and Baking-accessoire in en bestrooi gelijkmatig met bloem. Verwijder overtollig bloem. Meng de bloem, bakpoeder, natriumcarbonaat en zout door elkaar in een kom van gemiddelde grootte.
250g bloem 2tl bakpoeder 0.5tl natriumcarbonaat 0.5tl zout
Snacking & Baking accessoire
Stap 2 /5
Voeg de boter, ahornsiroop, vanille-extract en suiker toe en roer 3-5 minuten op gemiddelde snelheid totdat alles gelijkmatig is vermengd. Voeg de eieren een voor een toe en roer tussendoor goed door. Voeg de room toe aan het mengsel en roer totdat het beslag glad is.
150g boter 150g ahornsiroop 70g suiker 2stuk eieren 1tl vanille-extract 180g crème fraîche
Stap 3 /5
Giet het beslag in de Snacking and Baking-accessoire en verdeel het gelijkmatig. Zet de accessoire in de OptiGrill en sluit de deksel.
Snacking & Baking accessoire
Stap 4 /5
Bak 15 minuten of totdat er niets meer aan een mes blijft plakken dat u in het midden van de cake steekt. Laat de cake afkoelen.
Stap 5 /5
Bereid het glazuur: Meng de ahornsiroop voorzichtig met de boter in een kom. Zeef de poedersuiker en laat het rustig in de kom zakken. Blijf roeren. Voeg indien nodig meer siroop toe of meer suiker totdat de juiste consistentie wordt bereikt. Strijk het glazuur op de afgekoelde cake en laat 15 minuten staan voordat u de cake serveert.
4el ahornsiroop 50g Ongezouten boter 250g poedersuiker