Gegrilde bloemkoolsteak en dahl van rode linzen - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde bloemkoolsteak en dahl van rode linzen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 120 g Wortel (ongeveer 1 grote)

  • 120 g Gele ui (ongeveer 1)

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 el Olijfolie

  • 2 tl Kurkumapoeder

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 1 tl Korianderzaadjes

  • 1 tl Gemalen gember

  • 1 teentje Kardemom

  • 1 Kruidnagel

  • Zout

  • 300 g Rode linzen

  • 40 cl Kokosmelk

  • 40 cl Passata (gezeefde tomaten)

  • 20 cl Kokend water

  • 1 tuiltje Verse koriander

  • 60 g (Vegan) yoghurt

  • 1.2 kg Bloemkool (ongeveer 1 grote)

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 0.5 tl Chilivlokken

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 2 el Olijfolie

  • Zout

Toebehoren

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakplaat XL
    Bakplaat XL

Bereiding

Stap 1 /5

Schil de wortels, uien en het teentje knoflook. Snijd fijn met een mes en doe ze in de oven met de olie, kurkuma, komijn, korianderzaadjes, gember, geplette kardemonpeul, kruidnagels en zout.

  • 120g Wortel (ongeveer 1 grote)
  • 120g Gele ui (ongeveer 1)
  • 1teentje Knoflook
  • 1el Olijfolie
  • 2tl Kurkumapoeder
  • 1tl Gemalen komijn
  • 1tl Korianderzaadjes
  • 1tl Gemalen gember
  • 1teentje Kardemom
  • 1 Kruidnagel
  • Zout

Stap 2 /5

Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Als de oven voorverwarmd is, kook de groenten 5 minuten waarbij ze af en toe worden omgeschept.

Stap 3 /5

Snijd de bloemkool ondertussen in plakken van 1,5 cm dik. Meng de knoflookpoeder met paprikapoeder, chilipoeder, komijn, olijfolie en zout en bedek beide kanten van de bloemkoolsteaks met dit mengsel.

  • 1.2kg Bloemkool (ongeveer 1 grote)
  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Paprikapoeder
  • 0.5tl Chilivlokken
  • 1tl Gemalen komijn
  • 2el Olijfolie
  • Zout

Stap 4 /5

Doe de rode linzen, kokosmelk, tomatenpulp en kokend water in de ovenaccessoire. Leg de bloemkoolsteaks op de grilplaat. Kook 35 minuten waarbij de bloemkoolsteaks halverwege omgekeerd worden en de linzen regelmatig doorgeroerd.

  • 300g Rode linzen
  • 40cl Kokosmelk
  • 40cl Passata (gezeefde tomaten)
  • 20cl Kokend water

Stap 5 /5

Verdeel de dahl over de borden, voeg een bloemkoolsteak, een lepel (vegan) yoghurt en wat gesneden koriander toe. Serveer direct.

  • 1tuiltje Verse koriander

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760