Gegrilde rib-eye steaks met chimichurrisaus
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde rib-eye steaks met chimichurrisaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 personen

  • 2 el rodewijnazijn

  • 1 el verse citroensap

  • 4 teentje knoflook, zeer fijn gesneden

  • 1 el zout en peper

  • 2 ml chilivlokken

  • 1 stuk laurierblad

  • 3 el olijfolie

  • 125 ml zeer fijn gehakte verse peterselie

  • 2 stuk rib-eye steaks, ongeveer 175 g elk

Bereiding

Stap 1 /4

Meng de azijn met de citroensap, knoflook, de helft van het zout en peper, de chilivlokken en het laurierblad. Klop de olijfolie erdoor totdat alles goed vermengd is. Voeg als laatste de peterselie toe. Laat ten minste 15 minuten staan. Haal het laurierblad eruit.

Stap 2 /4

Dep de steaks ondertussen droog met een stuk keukenrol. Bestrooi beide kanten van elke steak met het resterende zout en peper.

Stap 3 /4

Als de OptiGrill niet verbonden is: - Zet de gril aan - Selecteer het programma Rood vlees op de gril en druk op OK Als de OptiGrill verbonden is: - Personaliseer je kookvoorkeuren door op de link onderaan deze stap te klikken en druk op OK op de Optigrill. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de bakplaten licht in met bakspray. Zodra het paarse lampje stopt met knipperen, leg je de steaks op de grilplaat en sluit je het deksel. Bak totdat het lampje de kleur heeft van de gewenste gaarheid: geel voor rood, oranje voor medium of rood voor goed doorbakken.

Stap 4 /4

Leg de steaks op een schaal en bedek met folie. Laat het 5 minuten rusten. Serveer de steaks met de chimichurrisaus erbij of eroverheen geschonken.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760