Gegrilde rib-eye steaks met chimichurrisaus
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 el rodewijnazijn
1 el verse citroensap
4 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
1 el zout en peper
2 ml chilivlokken
1 stuk laurierblad
3 el olijfolie
125 ml zeer fijn gehakte verse peterselie
2 stuk rib-eye steaks, ongeveer 175 g elk
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de azijn met de citroensap, knoflook, de helft van het zout en peper, de chilivlokken en het laurierblad. Klop de olijfolie erdoor totdat alles goed vermengd is. Voeg als laatste de peterselie toe. Laat ten minste 15 minuten staan. Haal het laurierblad eruit.
Stap 2 /4
Dep de steaks ondertussen droog met een stuk keukenrol. Bestrooi beide kanten van elke steak met het resterende zout en peper.
Stap 3 /4
Als uw OptiGrill niet verbonden is: - Zet de gril aan - Selecteer het programma Rood vlees op uw gril en druk op OK Als uw OptiGrill verbonden is: - Personaliseer uw kookvoorkeuren door op de link onderaan deze stap te klikken en druk op OK op uw Optigrill. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de bakplaten licht in met bakspray. Zodra het paarse lampje stopt met knipperen, legt u de steaks op de grilplaat en sluit u het deksel. Bak totdat het lampje de kleur heeft van uw gewenste gaarheid: geel voor rood, oranje voor medium of rood voor goed doorbakken.
Stap 4 /4
Leg de steaks op een schaal en bedek met folie. Laat het 5 minuten rusten. Serveer de steaks met de chimichurrisaus erbij of eroverheen geschonken.