Gekarameliseerde ananas
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Verse ananas
4 el Bruine suiker
2 el Gesmolten boter
1 tl Gemalen kaneel
1 el Rum
Verse munt
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de bruine suiker, boter en kaneel in een kleine kom. Bestrijk de ananasschijven met de gesmolten boter en bestrooi ze daarna met het suiker- en kaneelmengsel. Besprenkel of bestrijk de ananasschijven lichtjes met rum als je dat graag wilt.
Stap 2 /4
Plaats de ananasschijven in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 3 /4
Draai de ananasschijven halverwege om zodat ze gelijkmatig karameliseren. Neem de handgreep vast met beide handen en open het apparaat.
Stap 4 /4
Serveer de gekarameliseerde ananasschijven warm, gegarneerd met verse muntblaadjes.