Gepaneerd kalfsvlees
- Totale tijd 1u. 8min.
- 50min.
Bereiden - 18min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /14
Snijd elk kalfslapje in 9-10 sneetjes van ongeveer 1,5 cm. Snijd elk plakje in 2.
Stap 2 /14
Kruid met peper en zout.
Stap 3 /14
Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen.
Stap 4 /14
Klop de eieren los.
Stap 5 /14
Neem een stuk vlees en haal het door de bloem. Haal het eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen.
Stap 6 /14
Haal het door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen.
Stap 7 /14
Haal het nu door het paneermeel. Bedek goed aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet opzij.
Stap 8 /14
Herhaal dit voor elk stukje vlees.
Stap 9 /14
Zet het ingeoliede vlees 30 min. in de koelkast.
Stap 10 /14
"Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel."
Stap 11 /14
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 12 /14
Doe de ingrediënten voorzichtig in de Actifry. Probeer de ingrediënten in één enkele laag te leggen. Sluit het deksel.
Stap 13 /14
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 14 /14
Dien op met een groene salade en besprenkel met een scheutje citroensap voor het opdienen.