Gepaneerd varkensvlees
- Totale tijd 46min.
- 15min.
Bereiden - 31min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /11
Ontbeen de varkenskoteletten. Snijd elke ontbeende kotelet in 5 stukken. Bestrooi met peper en zout.
Stap 2 /11
Doe de bloem, de eieren en het paneermeel in drie afzonderlijke kommen. Klop de eieren los.
Stap 3 /11
"Neem een stuk vlees en haal het door de bloem. Haal het eruit en klop af op de rand van een kom om de overtollige bloem te verwijderen. Haal het door het ei. Bedek alle kanten. Tik zachtjes af om het overtollige ei te verwijderen. Haal het nu door het paneermeel. Goed bedekken aan alle kanten. Druk indien nodig aan om het paneermeel vast te hechten. Zet apart. Herhaal dit voor elk stukje vlees. "
Stap 4 /11
Smeer het gepaneerde vlees aan beide kanten met een kwastje in met olie. Zet het ingeoliede vlees 30 min. in de koelkast.
Stap 5 /11
Giet een ActiFry-lepel olie in de ActiFry. Sluit het deksel.
Stap 6 /11
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 7 /11
Schik voorzichtig 10 stukjes varkensvlees in de Actifry. Probeer ze in één laag te leggen. Sluit het deksel.
Stap 8 /11
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 9 /11
Herhaal met de 10 resterende stukken.
Stap 10 /11
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 11 /11
Dien het gepaneerde varkensvlees op met geroerbakte peultjes en wortelen.