Gepaneerde kerriebloemkool
Tefal
Recept van Tefal

Gepaneerde kerriebloemkool

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 30min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 750 g Bloemkool

  • 5 Eieren

  • Zout, peper

  • 90 g Bloem

  • 150 g Paneermeel

  • 3 tl Kerriepoeder

  • 7 cl Olijfolie

Toebehoren

  • Grillen
    Grillen
  • 2x droogrek
  • Lekbak
    Lekbak

Bereiding

Stap 1 /4

Snij de bloemkool in middelgrote roosjes, spoel af en droog grondig met een schone theedoek.

  • 750g Bloemkool

Stap 2 /4

Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel en het kerriepoeder.

  • 5 Eieren
  • Zout, peper
  • 90g Bloem
  • 150g Paneermeel
  • 3tl Kerriepoeder

Stap 3 /4

Haal de bloemkool door de verschillende kommen in deze volgorde: eieren, bloem, opnieuw eieren en uiteindelijk paneermeel. Schud overtollige restjes van de bloemkool vóór elke kom, om druppels te voorkomen.

Stap 4 /4

Plaats de grilplaat in de kom en leg de helft van de gepaneerde bloemkoolroosjes erop. Besprenkel met olie en zet de NUGGETS-stand aan gedurende 10 minuten. Herhaal dit voor de tweede lading. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de gepaneerde bloemkool op beide grillen. Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand gedurende 20 minuten aan. Verwissel de grillen na 10 minuten.

  • 7cl Olijfolie

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760