Gepaneerde kerriebloemkool
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
750 g Bloemkool
5 Eieren
Zout, peper
90 g Bloem
150 g Paneermeel
3 tl Kerriepoeder
7 cl Olijfolie
Toebehoren
Grillen 2x droogrek Lekbak
Bereiding
Stap 1 /4
Snij de bloemkool in middelgrote roosjes, spoel af en droog grondig met een schone theedoek.
750g Bloemkool
Stap 2 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel en het kerriepoeder.
5 Eieren Zout, peper 90g Bloem 150g Paneermeel 3tl Kerriepoeder
Stap 3 /4
Haal de bloemkool door de verschillende kommen in deze volgorde: eieren, bloem, opnieuw eieren en uiteindelijk paneermeel. Schud overtollige restjes van de bloemkool vóór elke kom, om druppels te voorkomen.
Stap 4 /4
Plaats de grilplaat in de kom en leg de helft van de gepaneerde bloemkoolroosjes erop. Besprenkel met olie en zet de NUGGETS-stand aan gedurende 10 minuten. Herhaal dit voor de tweede lading. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de gepaneerde bloemkool op beide grillen. Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand gedurende 20 minuten aan. Verwissel de grillen na 10 minuten.
7cl Olijfolie