Gepaneerde pureeballetjes
- Totale tijd 1u. 51min.
- 30min.
Bereiden - 21min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook de aardappelen in een kookpot gevuld met water gedurende 25-30 min. Giet ze af en voeg de fijngehakte peterselie toe (2 Actifry-lepels). Plet de aardappelen en laat ze minstens 30 min. afkoelen. Voeg een eierdooier toe en meng deze onder de aardappelen.
Stap 2 /9
Doe de bloem in een kom. Maak een balletje met een diameter van 3-4 cm en rol het door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Leg het op een schaal. Herhaal deze handelingen tot u 24 balletjes hebt.
Stap 3 /9
Breek 3 eieren in een kom en klop ze los. Doe het paneermeel in een andere kom. Haal elk balletje eerst door de opgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Zet apart. Bestrijk de balletjes met olie met behulp van het borsteltje en zet ze minstens 30 min. in de koelkast. Giet een Actifry-lepel olie in de Actifry.
Stap 4 /9
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 5 /9
Haal de balletjes uit de koelkast, leg 12 balletjes in één enkele laag in de Actifry.
Stap 6 /9
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 7 /9
Leg de overige 12 balletjes in de Actifry.
Stap 8 /9
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 9 /9
Dien op. Smakelijk!