Kalkoenspiesjes met wortels en bulgur
Tefal
Recept van Tefal

Kalkoenspiesjes met wortels en bulgur

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

8 personen

  • 8 Dunne kalkoen escalopes (900 g)

  • 6 Grote wortels

  • Zout, peper

  • 32 Ontpitte zwarte olijven

  • 500 g Bulgur

  • 2 In zout ingemaakte citroenen

  • 2 tuiltje Platte peterselie

Bereiding

Stap 1 /4

Snijd de kalkoenfilets in reepjes van 3 cm. Snijd de wortels in dunne reepjes met een mandoline of een dunschiller.

Stap 2 /4

Leg de reepjes vlees in de lengte en bestrooi met zout en peper. Bedek elk reepje met een reepje wortel. Leg een olijf op het einde en rol elk reepje vlees op. Steek de rolletjes vlees op een spiesje.

Stap 3 /4

Meng in een schaal de bulgur met 150 ml water, de gehakte ingemaakte citroen, gehakte peterselie, zout en de overgebleven wortelreepjes. Leg de kalkoenspiesjes erop.

Stap 4 /4

Vul het waterreservoir. Plaats de standaardplaat in het apparaat. Zet de schaal in de kom en stoom gedurende 25 minuten op de STOOM-stand.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760