Kipfilet met honing en hoisinsaus
- Totale tijd 10min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 straaltje kip, zonder vel
125 ml hoisinsaus
4 el honing
2 el limoensap
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl gember, fijngesneden
4 teentje knoflook, fijngesneden
1 stuk
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de hoisinsaus met de honing, limoensap, sojasaus, sesamolie en knoflook tot alles goed is gemengd. Schenk de helft van het mengsel in een aparte kom en zet in de magnetron. Verwarm 60 tot 90 seconden op vol vermogen en zet aan de kant.
4straaltje kip, zonder vel 125ml hoisinsaus 4el honing 2el limoensap 2el sojasaus 1tl sesamolie 1tl gember, fijngesneden 4teentje knoflook, fijngesneden 1stuk
Stap 2 /4
Doe de kip in een diepvrieszak en schenk de andere helft van de saus erbij. Laat 30 minuten op kamertemperatuur marineren of maximaal 24 uur in de koelkast.
Stap 3 /4
- Zet de gril aan. - Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de kip op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak totdat het lampje geel wordt of totdat het scherm ‘Medium’ aangeeft.
Stap 4 /4
Leg de kip op een snijplank. Snijd in plakjes en schenk de eerder verwarmde saus over de plakjes. Bestrooi vlak voor serveren met sesamzaadjes en verse uien.