Krokante aardappelen met knoflooksaus
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
700 g Kleine aardappelen voor frietjes
3 el Neutrale olie
Zout
1 teentje Knoflook, gepeld
1 tl Maizena
1 takje Rozemarijn
20 teentje Ongepelde knoflookteentjes
3 tl Olijfolie
1 Eierdooier
1 el Mosterd
18 cl Zonnebloemolie
1 el Citroensap
1 el Water
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de geroosterde knoflook. Doe de ongepelde teentjes in een kom en bestrijk ze met olijfolie.
Stap 2 /8
Plaats ze in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 3 /8
Pel de knoflookteentjes met een mes en haal het vruchtvlees eruit. Zet opzij.
Stap 4 /8
Was de aardappelen en snijd ze in partjes van ongeveer 1,5 cm elk.
Stap 5 /8
Snijd het gepelde teentje knoflook fijn. Meng in een slakom de gesneden aardappelen, knoflook, rozemarijn, olie, maizena en zout.
Stap 6 /8
Plaats ze in het apparaatvoorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 7 /8
Maak ondertussen de saus met geroosterde knoflook. Klop in een klein bakje de eidooier met de mosterd en voeg dan de zonnebloemolie in een gestage stroom toe om de mayonaise te emulgeren. Zodra alle olie is opgenomen, voeg je het citroensap, het water en de pulp van de geroosterde knoflook toe. Gebruik een staafmixer om het geheel glad en romig te mixen. Als je geen staafmixer hebt, meng dan grondig met een lepel.
Stap 8 /8
Serveer de aardappeltjes en de saus apart en geniet.