Lasagne met zalm en spinazie
Tefal
Recept van Tefal

Lasagne met zalm en spinazie

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 15min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    45min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 250 g Lasagnebladen

  • 300 g Verse zalm

  • 600 g spinazie

  • 250 g mascarpone

  • 200 ml room

  • 100 g Parmezaanse kaas

  • 0.5 stuk citroen(sap)

  • 1 stuk knoflookteen

  • 10 g oregano

  • 50 g boter

  • 50 g bloem

  • 500 ml melk

  • 1 snuifje nootmuskaat

  • 1 snuifje Zout en peper

Bereiding

Stap 1 /5

Verwarm een koekenpan, besprenkel met olijfolie en fruit de knoflookteen even aan. Bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is en druk het vocht eruit met een zeef en meng de spinazie met de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2 /5

Snijd de verse zalm in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap, peper en zout.

Stap 3 /5

Maak een bechamelsaus; smelt de boter op laag vuur. Zodra dit gesmolten is, voeg je de bloem toe. Meng dit tot een zanderig geheel en laat enkele minuten garen. Voeg heel geleidelijk de melk toe en meng tot een dikke saus. Laat nog voor enkele minuten al roerend pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 4 /5

Vet een ovenschaal in. Verdeel een laag van de de spinazie-mascarpone over de bodem en plakjes zalm. Beleg daarna met lasagnevellen. Herhaal deze stappen totdat de ingrediënten op zijn en eindig met een laag vellen.

Stap 5 /5

Giet de bechamelsaus op de laatste vellen en garneer met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne af op 200 graden voor 45 minuten.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760