Milanese kip, mediterrane salade en geroosterde kerstomaatjes
- Totale tijd 26min.
- 14min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de kip:
4 Kipschnitzels
1 el Olijfolie
80 g Panko paneermeel
20 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Geklopt ei
1 el Water
Zout, peper
Voor de tomaten:
300 g Kerstomaatjes
1 tl Oregano
3 tl Olijfolie
Zout, peper
Voor de salade:
1 Krop bindsla
0.5 Rode ui
45 g Feta
Voor de dressing:
1.5 el Citroensap
1.5 el Rodewijnazijn
1 tl Gedroogde oregano
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Zout
1.5 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /11
Maak de lapjes plat om ze zachter te maken door erop te slaan met een vleeshamer of een stamper met platte onderkant. Bestrijk met olijfolie.
Stap 2 /11
Klop in een diep bord het ei los met het water, zout en peper. Meng in een ander diep bord het paneermeel en de Parmezaanse kaas.
Stap 3 /11
Doop de kiplapjes in het ei en vervolgens in het paneermeel om ze goed met een laagje te bedekken.
Stap 4 /11
Was en droog de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Meng ze in een grote kom met de oregano en de olie. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
Stap 5 /11
Pel de ui en snijd hem in reepjes. Was de sla en snijd deze fijn. Voeg de sla, ui en verkruimelde feta toe in een slakom.
Stap 6 /11
Bereid de vinaigrette. Meng het citroensap, de wijnazijn, oregano, knoflook, zout en olijfolie.
Stap 7 /11
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg de kiplapjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 7 minuten aan op 180 °C. Leg de kerstomaatjes op de plaat in lade 2.
Stap 8 /11
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 9 /11
Roer de tomaatjes halverwege het kookproces om.
Stap 10 /11
Controleer of alles gaar is en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 11 /11
Serveer de kiplapjes met de tomaatjes en de sla. Besprenkel met vinaigrette.