Pfannkuchen met groenten en feta
- Totale tijd 28min.
- 15min.
Bereiden - 13min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
125 g Bloem
1 tl Bakpoeder
Zout, peper
5 Eieren
7.5 cl Bruisend water
12.5 ml Melk
1 el Olijfolie
90 g Lente-uien (ongeveer 1 bosje)
75 g Feta
200 g Rode paprika (ongeveer 1)
200 g Wortels (ongeveer 2)
200 g Zure room of slagroom
1 handvol Fijngesneden peterselie
2 el Fijngesneden bieslook
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de bloem en gist in een kom, voeg zout toe, dan de eieren, bruisend water, melk en olie. Klop tot een glad deeg. Voeg de lente-uien toe en meng door elkaar.
Stap 2 /5
Leg een vel bakpapier op de bodem van de ovenaccessoire en giet de helft van het deeg erin. Bestrooi met de helft van de verkruimelde feta.
Stap 3 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de paprika en wortels op de bakplaat. Haal na 3 minuten voorzichtig de eerste pfannkuchen met het bakpapier uit de accessoire. Leg een nieuw vel bakpapier in de accessoire, giet de rest van het deeg erin, bestrooi met de resterende feta en bak 10 minuten. Roer ondertussen de groenten regelmatig om.
Stap 4 /5
Haal de twee pfannkuchen uit de ovenaccessoire met behulp van het bakpapier. Leg de twee pfannkuchen naast elkaar op het werkblad. Laat ze aan de lange kanten enigszins overlappen. Bedek met driekwart van de groentereepjes en rol op.
Stap 5 /5
Leg de rol in een schaal, schenk er een beetje kruidenroomsaus over en bestrooi met de resterende groenten. Snijd vlak voor het serveren in plakken en serveer met de resterende kruidenroomsaus.