Rundersteak in Aziatische marinade
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 0min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk rundersteak
120 ml donkere sojasaus
4 el honing
2 el sesamolie
4 cm gember
4 teentje teentje knoflook
1 tl chilipoeder
lente-ui
witte sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /4
Pel en rasp de knoflookteentjes en gember. Meng met de chilipoeder, honing, sojasaus, sesamolie en vier eetlepels water. Leg de rundersteaks in het mengsel om te marineren en leg ten minste 30 minuten in de koelkast, maar het liefst 4 uur.
Stap 2 /4
Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade.
Stap 3 /4
Zet de gril aan. Selecteer het programma Rood vlees en druk op OK. Leg als de gril warm is de rundersteaks op de grilplaat en sluit het deksel. Bak naar wens: rood, medium of goed doorbakken.
Stap 4 /4
Bestrooi de rundersteaks met fijngehakte lente-uien en sesamzaadjes en serveer met de marinade als saus.