Smeuïge quiche met prei en kerrie
- Totale tijd 53min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Taartdeeg
3 Prei
1 el Kerriepoeder
4 Ei
20 cl Magere room
100 g Emmentaler
2 el Plantaardige olie
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /7
Rol het taartdeeg uit en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm, of op een bakplaat met gaatjes. Prik met een vork in de bodem van de taart om te voorkomen dat er zich tijdens het voorbakken bellen gaan vormen.
Stap 2 /7
Plaats de taart in het apparaat. Start het bereidingsproces om de taart voor te bakken.
Stap 3 /7
Verhit ondertussen de plantaardige olie in een koekenpan en stoof de prei 5 minuten aan samen met het kerriepoeder, tot de prei gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 /7
Klop de eieren in een kom los met de room. Voeg de het zout en de peper toe en meng goed.
Stap 5 /7
Haal het voorgebakken deeg niet uit het apparaat. Verdeel de prei over de deegbodem en giet het ei- en roommengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Start het kookproces.
Stap 6 /7
Neem de hendel met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de quiche optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 7 /7
Zodra de quiche klaar is kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de quiche er voorzichtig uit. Laat de quiche een paar minuten rusten voordat je hem in stukjes snijdt en serveert.