Supersnelle mango-cheesecake
- Totale tijd 1u. 5min.
- 15min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
250 g Philadelphia-kaas
80 g suiker
2 eieren
100 g magere room
300 g mango
2 el poedersuiker
1 tl citroensap
100 g speculaaskoekjes
30 g gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /12
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 2 /12
Doe de speculaaskoekjes in de blenderkan. Stel het aangegeven programma in op 40 seconden en start het programma.
Stap 3 /12
Voeg de gesmolten boter toe. Mix gedurende 5 tot 6 seconden.
Stap 4 /12
Doe het speculaasmengsel in de cakevorm. Laat afkoelen in de koelkast.
Stap 5 /12
Spoel de blenderkan schoon en doe dan de stukjes mango en het citroensap in de blenderkan.
Stap 6 /12
Stel het aangegeven programma in op 30 seconden en start het programma.
Stap 7 /12
Weeg het mengsel af en houd 100 g apart om terug in de blender te doen. De rest van dit mengsel is voor de saus. Voeg de poedersuiker toe, meng goed en zet aan de kant.
Stap 8 /12
Voeg de kaas, suiker, eieren en magere room toe aan de mengkom.
Stap 9 /12
Stel het aangegeven programma in op 40 seconden en start het programma.
Stap 10 /12
Giet het beslag in de cakevorm. Voeg een paar eetlepels van de mangosaus toe die je apart had gezet. Meng voorzichtig.
Stap 11 /12
Bak de cake gedurende 50 minuten in de oven. Als de bovenkant van de cake tijdens het bakken bruin begint te worden, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Stap 12 /12
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen. Dien op met de mangosaus.