Tarte tatin met ananas en karamelsaus
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
20 g boter
75 g bruine basterdsuiker
3 eetlepels slagroom
0.5 tl kaneel
4 kardemom peulen
1 ananas
3 eetlepels honing
1 sinaasappel
250 g zachte roomboter
250 g suiker
5 eieren
250 g bloem
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de 20 gram boter, basterdsuiker, slagroom, kaneel en kardemom in een Ingenio koekenpan (diameter 22 of 24 cm). Laat op laag vuur smelten tot karamelsaus.
20g boter 75g bruine basterdsuiker 3 eetlepels slagroom 0.5tl kaneel 4 kardemom peulen
Stap 2 /9
Schil de ananas, snijd deze in plakken van 1 centimeter.
1 ananas
Stap 3 /9
Verwijder met een steekring het hart van de plakken ananas.
1 ananas
Stap 4 /9
Meng de honing en het sap van de sinaasappel tot een siroop.
3 eetlepels honing 1 sinaasappel
Stap 5 /9
Verwarm de OptiGrill naar 200 graden of de grillstand van de Easy Fry & Gril.
Stap 6 /9
Leg de ananas op de grill (of in de Easy Fry & Grill) en smeer in met het sinaasappelmengsel om ze te karamelliseren.
Stap 7 /9
Klop de overige 250g boter en de 250g suiker luchtig. Voeg de eieren toe en daarna geleidelijk de bloem. Zodat een mooi beslag ontstaat.
250g zachte roomboter 250g suiker 5 eieren 250g bloem
Stap 8 /9
Haal de kardemompeulen uit de karamelsaus, leg de gegrilde ananasschijven in de karamelsaus en giet het beslag over de ananas.
Stap 9 /9
Bak de taart in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200⁰C.