Teriyaki gegrilde aubergine
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 kg Aubergines (ongeveer 4)
4 teentje Knoflook
2 el Versgeperst limoensap (ongeveer 1 limoen)
18 cl Teriyakisaus
2 el Plantaardige olie
2 el Geroosterde sesamzaadjes
40 g Groene ui (ongeveer 2)
Bereiding
Stap 1 /4
Was de aubergines en snijd in de lengte door midden. Snijd met een klein mes het vruchtvlees diep in zonder de schil te breken.
Stap 2 /4
Schil de teentjes knoflook en pers ze met een knoflookpers boven een kom. Voeg de limoensap en teriyakisaus toe en meng door elkaar. Doe net zoveel eetlepels van deze saus als de olie toe aan een andere kom en meng door elkaar. Bestrijk het vruchtvlees van de aubergines met dit mengsel.
Stap 3 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Als de oven is voorverwarmd, leg de aubergines met de gesneden kant naar beneden op de grilplaten en gril ze 10 minuten. Draai de aubergines om en bak 25 minuten, waarbij het vruchtvlees regelmatig bestreken wordt met de resterende saus.
Stap 4 /4
Leg de aubergines in een school, bestrooi met sesamzaadjes en gesneden groene ui en serveer.