Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Tiramisu pannenkoektaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 3u. 10min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    1u.
  • Afkoelen
    2u.

Ingrediënten

10 personen

  • 450 g mascarpone

  • 6 eieren

  • 0.5 kopje poedersuiker

  • 1 amaretto likeur

  • 300 g bloem

  • 450 ml melk

  • 2 eieren

  • 75 ml espresso

  • 1 el cacaopoeder

  • 1 snuifje zout

  • boter om in te bakken

  • cacaopoeder ter decoratie

Bereiding

Stap 1 /10

Splits het eigeel van de eiwitten (4 eieren). Klop in een kom eierdooiers, amaretto likeur en suiker samen tot een romig geheel.

Stap 2 /10

Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en klop of mix tot het mengsel glad is.

Stap 3 /10

Klop of mix de eiwitten stijf totdat je er pieken van kunt maken.

Stap 4 /10

Vervolgens voeg je met een spatel voorzichtig de geklopte eiwitten toe. Roer het voorzichtig door en koel het mengsel dan 2 uur in de koelkast.

Stap 5 /10

Bak ondertussen de pannenkoeken. Zeef de bloem, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg de 2 resterende eieren, melk en espresso toe en klop met de garde tot een glad beslag. Laat het beslag heel even rusten.

Stap 6 /10

Bak de pannenkoeken één voor één in een goede pannenkoekpan (laat goed heet worden) en een beetje boter.

Stap 7 /10

Begin voor de bodem met een pannenkoek op een bord. Spreid er een dun laagje mascarpone crème overheen.

Stap 8 /10

Hierover leg je dan nog een pannenkoek. Herhaal dit proces zo'n 15-20 keer naar gelang het aantal pannenkoeken dat je hebt kunnen bakken. Hoe dunner je lagen crème, hoe meer crêpes je kunt toevoegen en hoe stabieler het resultaat.

Stap 9 /10

Eindig met een laatste pannenkoek. Doe de resterende mascarpone in een spuitzak en spuit toefjes op de bovenkant van de laatste pannenkoek. Bestrooi met cacaopoeder.

Stap 10 /10

Bewaar de taart tenminste 3 uur in de koelkast voordat je deze serveert.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759