Tiramisu pannenkoektaart
- Totale tijd 3u. 10min.
- 10min.
Bereiden - 1u.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ingrediënten
10 personen
450 g mascarpone
6 eieren
0.5 kopje poedersuiker
1 amaretto likeur
300 g bloem
450 ml melk
2 eieren
75 ml espresso
1 el cacaopoeder
1 snuifje zout
boter om in te bakken
cacaopoeder ter decoratie
Bereiding
Stap 1 /10
Splits het eigeel van de eiwitten (4 eieren). Klop in een kom eierdooiers, amaretto likeur en suiker samen tot een romig geheel.
Stap 2 /10
Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en klop of mix tot het mengsel glad is.
Stap 3 /10
Klop of mix de eiwitten stijf totdat je er pieken van kunt maken.
Stap 4 /10
Vervolgens voeg je met een spatel voorzichtig de geklopte eiwitten toe. Roer het voorzichtig door en koel het mengsel dan 2 uur in de koelkast.
Stap 5 /10
Bak ondertussen de pannenkoeken. Zeef de bloem, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg de 2 resterende eieren, melk en espresso toe en klop met de garde tot een glad beslag. Laat het beslag heel even rusten.
Stap 6 /10
Bak de pannenkoeken één voor één in een goede pannenkoekpan (laat goed heet worden) en een beetje boter.
Stap 7 /10
Begin voor de bodem met een pannenkoek op een bord. Spreid er een dun laagje mascarpone crème overheen.
Stap 8 /10
Hierover leg je dan nog een pannenkoek. Herhaal dit proces zo'n 15-20 keer naar gelang het aantal pannenkoeken dat je hebt kunnen bakken. Hoe dunner je lagen crème, hoe meer crêpes je kunt toevoegen en hoe stabieler het resultaat.
Stap 9 /10
Eindig met een laatste pannenkoek. Doe de resterende mascarpone in een spuitzak en spuit toefjes op de bovenkant van de laatste pannenkoek. Bestrooi met cacaopoeder.
Stap 10 /10
Bewaar de taart tenminste 3 uur in de koelkast voordat je deze serveert.