Vegan köfte
- Totale tijd 55min.
- 30min.
Bereiden - 15min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
150 g grove sojastukjes
450 ml plantaardige melk
1 tl zout
1 tl komijn
1 tl koriander
1 tl paprikapoeder
0.5 tl chilipoeder
1 snuifje kaneelpoeder
1 ui, fijngesnipperd
2 teentje knoflook
15 g peterselie
135 g kikkererwtenmeel
2 el sojasaus
1 el olijfolie
0.5 komkommer
120 g sojayoghurt
1 teentje knoflook
1 tl munt, fijngehakt
1 snuifje zout
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de sojastukjes, water, zout, komijn, koriander, paprika, chilikruiden, kaneel in een pan. Kook op laag vuur gedurende 10 minuten, tot er geen water meer is. Regelmatig roeren. Laten afkoelen.
Stap 2 /8
Doe de gesnipperde ui, knoflook en peterselie, en het kikkererwtenmeel in een slakom. Voeg de gekookte sojastukjes toe. Besprenkel met sojasaus en meng. Laat de vulling 10 minuten rusten, afgedekt met een schone doek.
Stap 3 /8
Schil de komkommer. Verwijder de zaden en rasp deze vervolgens. Plaats het in een schone doek en knijp om zoveel mogelijk water te verwijderen.
Stap 4 /8
Doe de geraspte komkommer in een kom en meng deze met de sojayoghurt, een teentje knoflook, munt en zout. Zet in de koelkast.
Stap 5 /8
Vorm met je handen de köftes op de spiesjes. Tel 2 stuks per persoon.
Stap 6 /8
Verwarm je Tefal koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal volledig rood is voordat je je ingrediënten toevoegt.
Stap 7 /8
Bak de köftes 4 bij 4 in een scheutje olijfolie tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn op middelhoog vuur.
Stap 8 /8
Serveer de koftes met de komkommersaus. Optioneel te begeleiden met tabouleh, partjes citroen en Turks brood.