Zoete aardappelpartjes
- Totale tijd 35min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g Zoete aardappel
4 el Olijfolie
3 el Bloem
1 tl Gerookte paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Snijd ze in partjes van ongeveer dezelfde grootte, voor een gelijkmatige garing.
Stap 2 /5
Doe de zoete aardappelpartjes in een grote kom en meng ze met de olijfolie, de bloem, gerookte paprikapoeder, het knoflookpoeder, het zout en de peper. Zorg ervoor dat alle partjes goed bedekt zijn.
Stap 3 /5
Leg de zoete aardappelpartjes in het apparaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen, zo kan de hete lucht optimaal circuleren. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /5
Schud halverwege het bakken even met het mandje zodat de partjes gelijkmatig garen.
Stap 5 /5
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de partjes eruit te halen. Serveer ze onmiddellijk met een saus naar keuze en laat het smaken!