Zoete aardappelsalade
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (18)
Easy Fry Silence EY552D 5L stille airfryer Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Easy Fry & Grill XL EY5018 4,6L 2-in-1 heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Voor de zoete aardappelen:
900 g Zoete aardappel
2 el Olijfolie
1 el Ahornsiroop
Zout, peper
300 g Boerenkool
1 Appels
30 g Geroosterde pecannoten
30 g Cranberries
65 g Verkruimelde geitenkaas
Voor de dressing:
4 el Ciderazijn
2 el Ahornsiroop
1 el Dijonmosterd
1 teentje Knoflook
2 cl Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Was en schil de zoete aardappelen. Snijd ze in blokjes. Meng in een grote kom de zoete aardappelblokjes met de olijfolie en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /5
Plaats de zoete aardappelstukjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /5
Houd het kookproces in de gaten en pas de kooktijd aan als dit nodig is.
Stap 4 /5
Bereid de sladressing. Meng in een kom met schenktuit de ciderazijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, olijfolie, zout en peper.
Stap 5 /5
Hak de boerenkool fijn. Schil de appels, verwijder de kern en snijd elke appel in schijfjes. Meng in een grote kom de boerenkool met de appelschijfjes, pecannoten, cranberries en kaas. Voeg de sladressing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de zoete aardappel toe aan de salade en serveer bijvoorbeeld bij gegrilde ribbetjes.