Zwitserse rösti met gegrilde champignons.
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 kg Aardappelen
150 g Ui (ongeveer 1 grote)
1 el Aardappelzetmeel
1 tl Komijnzaadjes
1 el Zonnebloemolie
2 Eieren
Zout, peper
500 g Champignons
2 teentje Knoflook
60 g Lente-uien
2 el Zonnebloemolie
Zout, peper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de aardappelen. Rasp ze met een grove rasp en druk de geraspte aardappels stevig uit boven een kom. Doe de aardappelrasp in een andere kom. Schil en snipper de ui en voeg bij de aardappels. Giet het resterende aardappelwater uit de kom, vang het zetmeel dat op de bodem is gevangen op en voeg dit toe aan de kom met de extra aardappelzetmeel. Voeg de komijnzaadjes, olie en eieren toe. Breng ruim op smaak met zout en peper en roer goed door elkaar.
Stap 2 /5
Doe de röstimix in de ovenaccessoire. Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken.
Stap 3 /5
Was ondertussen de champignons, snijd ze in plakjes van 1 cm en doe ze in een kom met de gepelde en fijngesneden knoflookteentjes, de gesnipperde ui, olie, zout en peper. Meng goed door.
Stap 4 /5
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Draai de rösti voorzichtig om met behulp van 2 spatels en leg de helft van de champignons op de grilplaat. Laat de gril 10 minuten aan staan, waarbij de champignons halverwege gekeerd worden. Zet aan de kant en bak de rest van de champignons op dezelfde manier. Draai de rösti 5 minuten voordat de champignons klaar zijn nog een keer om.
Stap 5 /5
Serveer de rösti in stukken gesneden samen met de champignons.