Bloemkoolvleugels - Recepten EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Bloemkoolvleugels

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 50min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

8 personen

  • 1 Grote bloemkool

  • 200 g Bloem

  • 25 cl Melk (of plantaardige melk)

  • Water

  • 200 g Pittige barbecuesaus

  • 250 g Panko of broodkruim

  • 2 Lente-uien

  • Zout en peper

  • Sriracha saus (optioneel)

Toebehoren

  • Normaal rooster
    Normaal rooster

Bereiding

Stap 1 /9

Verwijder de bloemkoolroosjes. Snijd elk roosje in halve centimeter dikke plakjes in de lengte.

  • 1 Grote bloemkool

Stap 2 /9

Meng de bloem en melk in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Klop om een glad beslag te krijgen. Voeg een beetje water toe als het beslag te dik is.

  • 200g Bloem
  • 25cl Melk (of plantaardige melk)
  • Water
  • Zout en peper

Stap 3 /9

Doe de panko broodkruim in een kom. Dompel de bloemkoolplakjes één voor één in het beslag en vervolgens direct in de broodkruim om ze goed te bedekken.

  • 250g Panko of broodkruim

Stap 4 /9

Plaats ze in het apparaat met de plaat. Start het kookproces. Bak indien nodig meerdere ladingen.

  • Normaal rooster

Stap 5 /9

Giet ondertussen de barbecuesaus in een kom. Voeg naar wens een paar druppels sriracha saus toe.

  • 200g Pittige barbecuesaus
  • Sriracha saus (optioneel)

Stap 6 /9

Als de bloemkool gaar is, leg de plakjes op een bord. Bestrijk ze gelijkmatig met de barbecuesaus.

Stap 7 /9

Plaats ze in het apparaat met de standaardplaat. Start het kookproces. Bak indien nodig meerdere ladingen

Stap 8 /9

Hak de lente-uien en strooi ze over de bloemkoolplakjes.

  • 2 Lente-uien

Stap 9 /9

Serveer met een mayonaise saus, aioli of een saus gemaakt van Griekse yoghurt, sjalotjes en bieslook.