Chocoladesoufflé
- Totale tijd 37min.
- 25min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (20)
Ingrediënten
4 personen
40 g Gesmolten boter
20 g Bruine suiker
10 cl Melk
6 g Maïsbloem
1 Eidooier
2 Eiwitten
100 g Donkere chocolade 72%
20 g Basterdsuiker
Toebehoren
Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /9
Beboter de kleine ramequins en bestrooi de binnenkant met bruine suiker. Keer ze om om overtollige suiker te verwijderen. Zet apart op een koele plek.
Stap 2 /9
Meng de melk en maïsbloem in een steelpan. Breng aan de kook om de melk te laten indikken.
Stap 3 /9
Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Giet de ingedikte melk erover en roer tot een gladde, glanzende textuur. Voeg de eidooier toe en meng. Zet op kamertemperatuur apart.
Stap 4 /9
Klop de eiwitten stijf, voeg geleidelijk de basterdsuiker toe. Zorg ervoor dat ze soepel blijven. Wanneer je de garde opheft, moet je een stijve piek krijgen.
Stap 5 /9
Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel, zodat de eiwitten niet inzakken.
Stap 6 /9
Vul de ramequins met het mengsel tot ½ cm van de rand.
Stap 7 /9
Plaats ze in het apparaat met de plaat. Selecteer het programma.
Stap 8 /9
Start het kookproces.
Stap 9 /9
Wanneer de soufflés zijn gerezen, haal ze eruit, bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk.