Ei en spinazietaart
- Totale tijd 1u. 20min.
- 30min.
Bereiden - 50min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (9)
Easy Fry Silence EY846H 7L stille airfryer met kijkvenster Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Ontdek het volledige assortiment Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
2 Taartdeeg
1 kg Gewassen en gedroogde spinazie
3 el Olijfolie
1 Fijngehakte ui
2 el Oregano
350 g Ricotta
4 el Geraspte Parmezaanse kaas
1 el Zout
4 Eieren
Bereiding
Stap 1 /6
Gebruik een mes om de spinazie grof te hakken op een snijplank. Verhit in een grote steelpan de olie, ui en oregano op zeer hoge hitte en roer met een spatel gedurende 1 minuut, voeg dan geleidelijk de spinazie toe. Meng tussen elke toevoeging. Kook de spinazie op laag vuur totdat al het water is verdampt. Zet opzij in een kom.
Stap 2 /6
Giet de ricotta af indien nodig. Voeg de ricotta, Parmezaanse kaas en zout toe aan de spinazie. Goed mengen.
Stap 3 /6
Boter een springvorm die is aangepast aan de grootte van uw apparaat. Plaats een plak taartdeeg op de bodem van de vorm, en breng de rest van het deeg aan rond de rand van de vorm, zorg ervoor dat het niet scheurt. Zorg ervoor dat de hoek tussen de bodem van de vorm en het deeg correct is. Snijd het overtollige deeg niet weg. Vul de vorm met het mengsel van spinazie en ricotta. Gebruik een eetlepel om kleine kuiltjes te graven om de eieren in te breken.
Stap 4 /6
Zodra de rauwe eieren in de kuiltjes zitten, leg de tweede plak taartdeeg er bovenop en snijd het overtollige weg. Maak een naad met de twee stukken deeg, rol dan het deeg in een bal binnen de vorm. Om uw gasten te imponeren, gebruik het resterende deeg om de bovenkant van de taart te versieren met bladeren of andere motieven.
Stap 5 /6
Plaats de vorm in het apparaat uitgerust met de plaat. Start de kookprocedure.
Stap 6 /6
Laat afkoelen, verwijder dan uit de vorm en serveer op een bord.